RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika
Rezultati pretrage

2 3 4 ...986 987 988 » 

VIDEO Topić: General Praljak je 1993. godine ratovao protiv ISIL-a!

“General Praljak je 1993. godine ratovao protiv ISIL-a, kako ih sada zovu islamske države, istih onih protiv kojih sada ratuje čitav svijet” poručio je Topić.
Pročitajte više » | 30.09.2014. | Pregledano 322 put(a)

Čitluk: “Središnja Bosna i Posavina očekuju da Hercegovina povuče glas zajedništva”

HNS smo pokrenuli jer smo željeli poslati jasnu poruku da nas ne mogu poniziti i saviti nam kralježnicu, što god mislili o nama, a pokušali su to u zadnji 15 godina više puta, u glasu kako treba iseliti hrvatski narod, jer ima svoju drugu domovinu. HNS je skup svih Hrvata koji razmišljaju hrvatski u BiH i koji nakon ovih izbora žele poslati jasnu poruku, a to će biti svi oni koji su izabrani na ovim izborima, o hrvatskom nacionalnom pitanju u BiH, i o identitetu hrvatskog naroda u BiH, to je HNS BiH, kazao je Čović.
Pročitajte više » | 30.09.2014. | Pregledano 167 put(a)

Jajce: Šopovi dani na Plivi

Hrvatsko kulturno društvo Napredak podružnica Jajce organizira 13. izdanje tradicionalne pjesničke manifestacije Šopovi dani na Plivi, od 6. do 11. listopada u Jajcu. Ovogodišnji 13. Šopovi dani na Plivi su ujedno i 110. obljetnica od rođenja jajačkog pjesnika Nikole Šopa (1904 – 1982).
Pročitajte više » | 30.09.2014. | Pregledano 77 put(a)

Obilježen blagdan sv. Mihovila, zaštitnika policajaca

U povodu obilježavanja blagdana sv. Mihovila, zaštitnika policajaca, predstavnici Udruge specijalne policije HR HB u ponedjeljak navečer položili su vijenac te upalili svijeću ispred spomen obilježja poginulim braniteljima ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.
Pročitajte više » | 30.09.2014. | Pregledano 158 put(a)

Ilija Lasić imenovan za komesara policije HNŽ

Oko izbora komesara u ovoj županiji duže od godinu dana vodi se spor hrvatskih i bošnjačkih stranaka, a Vlada zbog ovog pitanja nije zasjedala nekoliko mjeseci, jer nije bilo moguće postići suglasnost. Ranije je već jedan natječaj poništen, a početkom mjeseca bošnjački ministri nisu se pojavili na sjednici Vlade kada se ovo pitanje trebalo naći na dnevnom redu. SDA i SDP ne pristaju da se za komesara imenuje Hrvat, jer su Hrvati na svim ostalim rukovodećim funkcijama u županiji kada je u pitanju sigurnost.
Pročitajte više » | 30.09.2014. | Pregledano 148 put(a)

Leko: Hrvati traže isti status kao druga dva konstitutivna naroda u BiH

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko s izaslanstvom započeo je jučer dvodnevnu posjetu sjevernom dijelu BiH upućujući jasnu poruku službene hrvatske države da Hrvati u BiH moraju biti jednakopravni u ovoj zemlji s druga dva naroda. Susreo se s brojnim dužnosnicima u Tuzli, Brčkom i Odžaku, a svoj posjet nastavlja danas u Posavskoj županiji.
Pročitajte više » | 30.09.2014. | Pregledano 251 put(a)

Čović: BiH će dobiti kandidatski status za EU kad Hrvati budu jednakopravni

Europski put BiH nitko ne zagovara više od Hrvata. Vjerujem da možemo dobiti i kandidatski status u sljedeće četiri godine, ali jedino ako BiH bude funkcionirala kao normalna država, a to neće biti dok Hrvati ne budu jednakopravni s druga dva konstitutivna naroda, ponovio je Čović.
Pročitajte više » | 30.09.2014. | Pregledano 234 put(a)

Na Širokom Brijegu održan VI. simpozij Stopama pobijenih

Jučer je u samostanu Hercegovačke franjevačke provincije na Širokom Brijegu VI. simpozij pod nazivom Stopama pobijenih. Osvjetljavanje je to komunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca te povijesnih okolnosti u kojima se sve dogodilo. Priređivač simpozija je vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće« na čelu s fra Miljenkom Stojićem.
Pročitajte više » | 29.09.2014. | Pregledano 210 put(a)

HSP Herceg-Bosne: Čestitka povodom 29. rujna, Dana Policije Herceg-Bosne

Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini ne smije nikada zaboraviti ulogu hrvatske policije u Domovinskom ratu, niti zaboraviti hrvatske policajce koji su položili život na oltar Domovine. Povodom blagdana sv. Mihovila, zaštitnika hrvatske policije, Policije Herceg-Bosne, HSP Herceg-Bosne upućuje čestitku zahvalnosti svim hrvatskim policajcima te obiteljima poginulih i umrlih pripadnika Policije Herceg-Bosne.
Pročitajte više » | 29.09.2014. | Pregledano 232 put(a)

Priopćenje povodom obilježavanja blagdana sv. Mihovila, zaštitnika Policije Herceg-Bosne

29. rujna, blagdan sv. Mihovila, zaštitnika hrvatske policije, dan je kada bi trebalo dostojanstveno obilježiti Dan Policije Herceg-Bosne i prisjetiti se svih pripadnika specijalne policije, aktivnog i pričuvnog sastava temeljne policije i svih drugih rodova policije, te svih sudionika vatrogasnih postrojbi i civilne zaštite koji su položili život na oltar Domovine, koji su teško stradali kao invalidi Domovinskog rata, koji su završili kao haaški uznici ili kao razvojačeni branitelji.
Pročitajte više » | 29.09.2014. | Pregledano 275 put(a)

Radoslav Dodig: Republikanci su jedini predstavili projekte od vitalne važnosti za budućnost Hrvata

Planiramo ukidanje proračunskog financiranja političkih stranaka, usklađivanje plaća parlamentaraca i javno političkih dužnosnika s razinom prosječne plaće u BiH, standardizaciju kontrole i nadzora rada svakog pojedinca uposlenog u javnoj upravi. Uz sve navedeno, usvajanjem nekih od prijedloga iz našeg gospodarskog programa i drugih reformi čiji smo mi autori, stvorio bi se dodatni prostor i uštedjela poprilična sredstva ne samo za financiranje ovog resora, nego i generiranje poticaja za određene gospodarske poticaje.
Pročitajte više » | 29.09.2014. | Pregledano 239 put(a)

Lagumdžija: SDP je jedina brana trećem entitetu koji stiže iz Bruxellesa

Lagumdžija je, kako je priopćeno iz SDP-a, na predizbornom skupu “Titove partije”, kako je, nedavno nazvao svoju stranku, u Stocu kazao kako je, “zahvaljujući podršci 280.000 glasova, koje je SDP dobio na izborima prije četiri godine, uspio zaustaviti novu podjelu države”. “Pred nama su bile karte i sve je bilo dogovoreno za stvaranje trećeg entiteta. SDP je kao politička snaga to uspio zaustaviti, a tako će raditi i u budućnosti. Nema novih podjela, ali morate zapamtiti da na ovim izborima biramo hoće li karte iz Bruxellesa ponovo doći na stol”, rekao je Lagumdžija.
Pročitajte više » | 29.09.2014. | Pregledano 386 put(a)

Ljilja Zovko: Moramo poslati jedinstven hrvatski odgovor kako želimo biti jednakopravni za stolom

Sprječavanjem konstituiranja hrvatskog entiteta u BiH sprječava se okvir za razvoj višestranačja i demokracije u najmalobrojnijem narodu u BiH. Hrvati se homogeniziraju na jednoj strani i šalju hrvatski odgovor, dok na drugoj strani stvoreno stanje stimulira podaništvo moralno slabih osoba u hrvatskom narodu, te izdajstvo vlastitih sunarodnjaka i to je danas evidentno.
Pročitajte više » | 29.09.2014. | Pregledano 199 put(a)

Unatoč krizi, u Mostaru se grade objekti

Stanogradnja u Mostaru posljednjih godina doživljava pravu ekspanziju. Svako malo “niču” nova gradilišta u gradu, a skoro pa isključivo je riječ o stambeno poslovnim objektima gdje je prizemlje objekta rezervirano za poslovne prostore, a katovi za stambene jedinice. To svakako ne treba čuditi, s obzirom da je Mostar regionalno središte i najveći grad u Hercegovini, ali i zbog činjenice da u gradu na Neretvi studira veliki broj studenata.
Pročitajte više » | 29.09.2014. | Pregledano 262 put(a)

Nagrada od 50 000 KM za podatke o ubojici Kafadara

Iz Udruge poslodavaca Vitez pozivaju sve osobe koje imaju korisne informacije o ovom kaznenom djelu da se jave na telefonski broj 061 405 402. Identitet dostavljača informacije bit će apsolutno zaštićen, naveli su u UP Vitez.
Pročitajte više » | 29.09.2014. | Pregledano 429 put(a)
2 3 4 ...986 987 988 »