RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika
Rezultati pretrage

2 3 4 ...1067 1068 1069 » 

Tri scenarija za formiranje Vlade FBiH: Radončićev SBB najprirodniji saveznik SDA i HDZ

Moguća su tri scenarija raspleta krize oko formiranja vlasti: povratak DF-a u koaliciju, formiranje manjinske vlade, uz podršku DF-a ili pak odluka SDA i HDZ BiH da potraže novog ili nove koalicijske partnere, umjesto demokratske fronte, među parlamentarnim strankama.
Pročitajte više » | 02.03.2015. | Pregledano 226 put(a)

Čović: Možda do 2017. ili 2018. uspijemo dovoljno reorganizirati BiH da bude samoodrživa

Čović je rekao da je siguran da u ovom mandatu, uz sve probleme s kojim se susreću, mogu ostvariti kandidatski status za EU, pristupiti NATO-u i početi rješavati ozbiljne probleme običnih ljudi u BiH.
Pročitajte više » | 02.03.2015. | Pregledano 112 put(a)

Iznenadni sastanak: Grabar Kitarović i Pahor razgovarali i o BiH

Na sastanku u Otočcu, dvoje se predsjednika dotaknulo i predstojećeg prvog posjeta Kolinde Grabar Kitarović BiH, što će biti i njezin prvi službeni posjet inozemstvu. Naglašeno je kako je Hrvatska vrlo zainteresirana za stabilnost Bosne i Hercegovine i njezinog pristupanja Europskoj uniji i NATO-u.
Pročitajte više » | 02.03.2015. | Pregledano 225 put(a)

Zovko: Ne smijemo zatvarati oči pred činjenicom da je BiH danas nefunkcionalna država u svim svojim segmentima

Karamarko je prvi političar iz Hrvatske koji je ponovno, nakon dugo vremena, artikulirao ustavnu obvezu brige o Hrvatima izvan Domovine pa u tom smislu treba pozdraviti njegovu izjavu. Nadam se da će to uskoro učiniti i premijer Milanović. A bosansko-hercegovačka gospoda koja su istrčala s nepromišljenom izjavom imat će vremena korigirati svoju neobuzdanu retoriku.
Pročitajte više » | 02.03.2015. | Pregledano 167 put(a)

Je suis Šušnjar. A ti?

U doba kada Hrvati u BiH nemaju svoju javnu radioteleviziju, i kada je njihova jedina dnevna tiskovina BiH izdanje hrvatskog Večernjeg lista, portali poput Poskoka su zadnji bastioni medijske slobode i jedina opcija za informiranje na hrvatskom jeziku za mnoge Hrvate u BiH. Ovakva apsurdna tužba protiv Šušnjara nije samo napad na njega osobno, nego i napad na sav njegov rad, koji je često i aktivistički. Poskokovi članci se uglavnom bave problematikom položaja Hrvata u BiH, koji zbog očitih razloga nema medijski prostor koji zaslužuju u BiH, ali ni u Hrvatskoj.
Pročitajte više » | 02.03.2015. | Pregledano 349 put(a)

Usporedba: Koja su prava njemačke zajednice u Belgiji a koja hrvatskog naroda u BiH?

U poplavi unitarističke retorike koja sve više dolazi iz DF-ovog spina, koji otvoreno tvrde kako je konstitutivnost izmišljen pojam, i kako to nigdje nema osim tu, donosimo kratku usporedbu što to znači konstitutivnost u jednoj europskoj zemlji i što u zemlji Bosni i Hercegovini.
Pročitajte više » | 02.03.2015. | Pregledano 424 put(a)

Ivo Lučić: DF-u zahtjev za ravnopravnošću poziv na rat

"Njima je zahtjev za ravnopravnošću poziv na rat. Iz toga se može vidjeti kako promišljaju i kako vide budućnost BiH te njihov stav o ravnopravnim odnosima", mišljenja je Lučić.Oštre reakcije u kojima se spominje "ozakonjenje aparthejda" i ponavljanje politike 90-tih" Lučić naziva retorikom uz pomoć koje se nastoji zauzeti što više pozicija u vlasti. "Vidljivo je kako je stranačka pozicija tim ljudima puno važnija od BiH", istaknuo je Lučić.
Pročitajte više » | 01.03.2015. | Pregledano 523 put(a)

Karamarko iznenađen Komšićem: Nije mi jasno zašto poziv na jednakopravnost izaziva takve reakcije

“Morali bi paziti na to što izgovaraju i prije nego što daju izjave pročitati što piše u mom pismu”, rekao je predsjednik HDZ-a u izjavi koju prenosi Večerenji list, te dodao da se zalaže za cjelovitu BiH koja će ostati u svojim granicama i ući u Europsku uniju. No, dodaje kako je preduvjet za to ravnopravnost sva tri naroda u BiH.
Pročitajte više » | 01.03.2015. | Pregledano 450 put(a)

Čović: HNS ne dijeli BiH, već traži njezinu reorganizaciju

Deklaracija je ostavila dovoljno prostora da kroz institucije BiH tražimo rješenja za reorganizaciju sa svojim partnerima, istaknuo je predsjednik HNS-a i HDZ-a BiH, naglasivši kako Deklaracija HNS-a nije ništa novo, nego da je to samo nastavak dokumenata, koje su potpisivali predstavnici HNS-a u zadnja tri zasjedanja.
Pročitajte više » | 01.03.2015. | Pregledano 225 put(a)

SDA prihvatila zahtjev HDZ-a BiH, Komšić prihvatio, pa se predomislio i napustio sastanak

Okončan je i sastanak izaslanstava SDA i HDZ-a nakon što ga je napustilo izaslanstvo DF-a. Dragan Čović lider HDZ-a i Bakir Izetbegović zamjenik predsjednika SDA nisu mogli konkretno reći koji su to daljnji koraci nakon što je Željko Komšić odbio sudjelovati u sastavu nove Vlade.
Pročitajte više » | 01.03.2015. | Pregledano 392 put(a)

Tko je izabran u Predsjedništvo HNS-a BiH?

Tako su u Predsjedništvo HNS-a BiH izabrani; Vlado Džoić (HDZ BiH), Ivan Musa (HKDU), Ljiljana Lovrić, (HSS BiH), Vesna Pinjuh (HSP Herceg Bosne), Željko Koroman (Hrvatski pravaški blok), Pero Barbarić- Pepi (HKDU- HRAST), Milijan Nakić (Hrvatska stranka prava dr Ante Starčević), Martin Raguž (HDZ 1990), Anto Lozančić (HSS Stjepan Radić), Zvonko Jurišić (HSP BiH), Miro Grabovac Titan (HDU) i Josip Perić (Hrvatska neovisna lista).
Pročitajte više » | 01.03.2015. | Pregledano 320 put(a)

I SNSD-ova Nada Tešanović potpisala Deklaraciju HNS-a BiH

Među 428 Hrvata, vijećnika u općinskim vijećima, zastupnika u skupštinama županija i entiteta, te Parlamenta BiH, koji su sudjelovali u radu šestog, konstituirajućeg saziva Hrvatskog narodnog sabora BiH, bila je predsjedavajuća Kluba Hrvata u Narodnoj skupštini Republike Srpske, zastupnica SNSD-a Nada Tešanović.
Pročitajte više » | 02.03.2015. | Pregledano 310 put(a)

Zavrtanje ruku: Pred početak pregovora o formiranju Vlade FBiH objavljen Čauševićev iskaz kojim tereti Čovića

Član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović izjavio je prije desetak dana Hrvatskom Medijskom Servisu da mu se na sve načine pokušavaju montirati optužbe kako bi se od njega ishodili politički ustupci.
Pročitajte više » | 01.03.2015. | Pregledano 566 put(a)

Sarajevo optužbama želi isprovocirati Čovića da odustane kako bi ga proglasili krivcem za propast uspostave vlasti

Kada se ne može riješiti dogovorima, kada Čović ne popušta, onda se mora primijeniti koncept pritiska, kazao nam je naš izvor otkrivajući detalje zbog čega je i predsjednik HDZ-a Hrvatske Tomislav Karamarko postao meta oštrih kritika nekoliko političkih stranaka iz BiH koje ga optužuju za ratnohuškačke izjave, nasrtaj na suverenitet BiH i potporu nastojanjima da se ta zemlja do kraja podijeli po nacionalnim osnovama. Prema našim saznanjima, pripremljene su i nove reakcije iz Sarajeva. Čekaju se posjet hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i njene izjave.
Pročitajte više » | 02.03.2015. | Pregledano 362 put(a)

Dr. Pehar: Obilježavanje Dana neovisnosti, simboličan nastavak rata drugim sredstvima

Dr. Dražen Pehar izjavio je Srni da obilježavanje 1. ožujka u Federaciji BiH, kao takozvanog Dana neovisnosti, predstavlja simbolični nastavak rata drugim sredstvima. “Osobno me zbunjuje stav hrvatskih predstavnika i HDZ-a o ovome pitanju. Oni bi, ako već govore o Federaciji kao entitetu obilježenom dominacijom Bošnjaka i minorizacijom Hrvata, trebalo, barem u nekom simboličnom obliku, oponirati praksi obilježavanja 1. ožujka, kao Dana neovisnosti”, konstatirao je Pehar.
Pročitajte više » | 01.03.2015. | Pregledano 273 put(a)
2 3 4 ...1067 1068 1069 »