RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Bosna i Hercegovina 2018.

Napisano 31.08.2014. 09:02
Angela Merkel

Nakon što je zapad konačno uvidjeo da je vrag odnio šalu i da su "zjenice oka svog sve više razrooke" odlučili su sami uzeti stvari u svoje ruke i nametnuti nam konačno uređenje.

 

Novi ustroj BiH

Bosna i Hercegovina je uređena kao zajednica tri naroda organizirana u dvije federalne jedinice, koje su sačinjene od po dvije administrativne jedinice i sa distriktom Sarajevom. To bi značilo da Republika Srpska i Federacija BiH zadržavaju svoj pravni kontinuitet ali da bi doživjele teritorijalni preustroj.

Republika Srpska bi bila podjeljena na dvije administrativne jedinice: Banjalučku sa sjedištem u Banja Luci i Istočnu Srpsku sa sjedištem na Palama. Federacija BiH bi se sastojala od dvije administrativne jedinice (većinski Bošnjačka i većinski Hrvatska) koje bi bile u teritorijalnom diskontiutetu, granice bi bile najpribližnije određene zonama servisa elektroprivreda. Princip odlučivanjau administrtivnim jedinicama bi bio zasnovan na nacionalnom reciprocitetu,uz apsolutno poštivanje osobnih građanskih prava.

Novi distrikt Sarajevo bi teritorijalno bio najpribližniji teritoriji prijeratne Sarajevske regije. Princip odlučivanja u distriktu Sarajevo bio bi konsenzus, način biranja dužnosnika baziran na paritetu.

Kao kompenzaciju za teritorijalne gubitke RS-a i FBiH, bio bi podijeljen distrikt Brčko između RS-a i FBIH,odnosno teritorijalno bi bio podjeljen između Istočne Srpske i federalnih administrativnih jedinica.

Tako teritorijalno preuređena BiH bi u najkraćem mogućem roku bila primjeljena u EU zajedno sa Crnom Gorom i Srbijom.

Svi domaći politički akteri koji ne budu podržavali ovaj proces bit će procesuirani zbog ekonomskih pronevjera koje su za sve aktualne političare dokumentirane i kovertirane, a koje će, u slučaju njihove opstrukcije, biti aktivirane. Glavnim akterima će biti oduzeta sva javna i skrivena imovina za koju ne budu mogli dokazati porijeklo.

Naime narodi u BiH mogu samo naslućivati kolike su posljedice sistemske korupcije koja je još od rata ukorjenjena u BiH. Narodski rečeno Sanader je mala maca za naše političare. Ovaj korumpirani mutant, koji smo kao država na svim nivoima postali, ne odgovara apsolutno nikom. Postali smo apsolutno koruptivno društvo, parkirališe za međunarodne švercere i teroriste svih fela, koji turistički dolaze i ostaju u BiH.

Nažalost za ovaj preokret zapada u odnosu prema zemljama zapadnog balkana najmanje smo mi zaslužni. Uspostavljanje nove međunarodne konstelacije i opravdana bojazan zapada od Ruskog ekspanzionizma i Islamskog bliskoistočnog ekstremizma kojem značajan doprinos daju bosanski gastarbajteri.

Glavni operativci koji će sprovesti ovaj zajednički plan američke i zapadnoeuropske administracije bit će nova američka ambasadorica uz puni suport turske i njemačke administracije, te aktivnu opstrukciju engleske diplomacije.

artinfo.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi