RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ćevap western - Dobar, loš, zao

Napisano 01.03.2010. 03:33

Zašto su muslimani-Bošnjaci i „muslimansko cvijeće“ (tzv Hrvati), koji su postali sarajevska aber kutija, jako upamtili Blaža Kraljevića kojim non-stop sotoniziraju Hrvate, i pri tome ne spominju generala Jusufa Juku Prazinu i generala HVO-a Vladu Šantića koji su iz zasjede podmuklo ubijeni???!!!
Tri mučki ubijena generala a samo jedan grijeh i to samo hrvatski?!

Očito, muslimansko-bošnjački osjećaj za pravo i pravdu, nema isti aršin za zločin u sva tri slučaja. Zbog svojih politikantskih ciljeva ova tri generala okarakterizirana su kao u onom wester filmu: DOBAR, LOŠ, ZAO! A, samo je nad „dobrim“ izvršen zločin?!
Pored amričkog i italijanskog spaghetti westerna, imamo sada i najnoviji žanr; ĆEVAP WESTERN.

Krenimo redom.

Tko je dobar u ovom ćevap westernu?

DOBAR je ubijeni general HOS-a Balaž Kraljević (inače njihov bivši zet) jer je u prošlom ratu imao “Bujrum politiku” za Sarajevo po kojoj su Hrvati trebali drmati stabla i u svojem i u srpskom šljiviku dok bi padajuće šljive isključivo pripale muslimanima-Bošnjacima jer oni su eto, temeljni narod u BiH. Što bi oni sa Hrvatima drmali srpske šljivike kada je babo Alija 1992. fino objavio ferman: “To nije naš rat” a 1993. i drugi ferman: “ Umjesto Srba napasti  malobrojnije Hrvate e, to jest naš rat”. Iako je sam sebe nazivao ustašom,  šehida Blaža Kraljevića muslimani-Bošnjaci afere i dan danas. I zato što se držao za njihovu „stvar“, epski je opjevan nadnaravnim moćima tako da je umjesto Blaž postao proslavljeni muslimanski Marko Krlajević kojem još uvijek traže jarana Musu Kesedžiju kao i odgovrajuće note kako bi ga mogli smjestiti u ilahije i kaside. Čudnog li čuda?! Na jednoj strani vole ustašu Blaža a na drugoj strani Sarajevo spominje ustaše samo kada žele Hrvate nazvati pogrdnim imenom?! Misle “Bošnje” dok se Vlasi dosjete, prošla baka s kolačima. Sve da je Blaž i pobijedio, sada bi muslimansko-bošnjačka BiH bila do Drine, a Hrvati bi kao obična raja i dalje za njih drmali šljive. To što je međunarodna zajednica primorala Hrvatsku na ukidanje HOS-ove paravojske to se jednostavno ignorira. Da je BiH zemlja bolesnih apsurda dokazuje i to što je 1941. “hrvatsko cvijeće“ pjesmom iz Sarajeva poručivalo Zagrebu; “Veći smo mi Hrvati od vas, u ustašama više je nas”, a danas opet oni  “Hrvati” koji su “muslimansko civijeće“ pjevajući poručuju Sarajevu: „Veći smo mi Bosanci od vas- koridor, Drina i škutori- sveti je cilj naš“???!!!!  Znaci, prvo su Hrvati u muslimanima imali “hrvatsko cvijeće” dok danas muslimani-Bošnjaci u nekim “Hrvatima” imaju svoje “muslimansko cvijeće”. Ma bratski, nema što!

Tko je loš u ovom ćevap westernu?

LOŠ je ubijeni general Jusuf Juka Prazina, jer je za vrijeme rata sve isto učinio kao i šehid Blaž Kraljević samo u obrnutom smjeru i za suprotnu stranu?! Iz vojske “svetih ratnika” ili tzv. Armije BiH, prešao je u HVO i time je odmah postao šejtan što se ne oprašta. Jer ono što Sarajevo traži od Hrvata to ni slučajno nije dozvoljeno muslimanima-Bošnjacima prema Hrvatima. Juka je za Sarajevo njihov Vuk Branković, izdajnik. Šutnut je pod ćilim izvezen od amnezije ispod kojeg se i onako kriju kosti tisuće ubijenih od davnog vremena majčice otomanske pa sve do skorašnje Neretve 93.

Ubijen je na užasno odvratan način i to izvan bojišta u dalekoj Belgiji. Slučjani prolaznici našli su ga bačenog u kanal. Streljivom izrešetanog i golog. Ali o tom ubistvu nitko od muslimana-Bošnjaka ni da zucne. Jer što bi on trošili svoj avaz kada je tip i onako LOŠ.

Tko je zao u ovom ćevap westernu?

ZAO je general HVO-a Vlado Šantić. Braneći svoju grudu gen. Šantić nije se htio presvući iz hrvatske u uniformu muslimanske vojske nego je inzistirao na hrvatskim postrojbama HVO-a što ga je koštalo života. I ako je Z. Komšić još davno prisežući u Predsjedništvo BiH obećao rješavanje slučajeva ubijenog gen. V. Šantića i nestanak 21-nog Hrvata iz Bugojna, ništa od toga nije ostvario osim što je potvrdio da je bio i ostao Sejdo Bajramović. Po svjedočenju  R. K., Šantić je prvo razoružan, a zatim  je ubijen, pretopostavlja se, u hotelu “Sedra” nekih 10-15 kilometara od Bihaća, i bačen u rijeku Unu koja i danas teče svijetom i govori o zločinu dok muslimansko-bošnjačka vojna, politička, intelektualna i vjerska elita o tome šuti. Onim “nepoštenim” muslimanima (sigurno ih ima) koji žele “dobrom Bošnji” oprati obraz, njima su usta već odavno u dženetu (raju) ili su zapečaćena strahom. Na kraju krajeva, što bi muslimani-Bošnjaci govorili o ubojstvima kada se radi o tamo nekom Hrvatu koji istina nije bio ustaša ali ni “muslimansko cvijeće” kao Blaž Kraljević kojeg je eto stamanila njegova “latinsko-vlaška fukara”. Umjesto, kao moralna vertikala, osuditi sva tri zločina i jednako ih sudski procesuirati,  predstavnicima “temeljnog” naroda države PiH (pih) lakše je svrstati se na jednu stranu jer tako se ponesto i ušićari. O kakvim namjerama i o kakovom poštenju ove obe vrste “cvijeća” je riječ, najbolji uvid pružaju upravo ovi primjer ubojstva Kraljevića i Šantića.

Ako su se već svi odrekli Juke Prazine, zašto je i jednom i drugom “cvijeću” ubijeni B. Kraljević pravi Hrvat i domoljub, a ubijeni V. Šantić to očito nije?! A ako jeste zašto njega nikad ne spominju?!  Hajd` čik pogodite!!!!!!!

Sa papagajskim ponavljanjem priče o ubojstvu Blaža Kraljevića, Sarajevo hoće Hrvatima nametnuti krivnju za muslimansko-hrvatski rat. Iako nije rijedak broj onih koji kažu da je ubojstvo Blaža Kraljevića najviše odgovoralo upravo muslimansko-bošnjačkoj vrhuški jer su već tada  imali naum, umjesto kod Srba teritorijalno se namiriti kod Hrvata, pri čemu bi muslimansko-bošnjački bojovnci u hrvatskoj vojsci i te kako smetali. Na stranu činjenica što je tzv. Armija BiH umjesto vojska koja štiti sve narode BiH, bila isključivo na muslimansko-bosnjačkoj strani isto kao što je bivša JNA bila na srpskoj.

Zbog ovakvog sarajevskog poimanja prava, pravde, pomirenja i multi-kulti ravnopravnosti, BiH je u stvari bomba “kašikara” koja šeta bez osigurača?!

Crovata/posavski-obzor.info


Nema komentara

Anketa

Ustavi