RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Do kad će "građansko Sarajevo" davati ateste tko je prihvatljiv Hrvat?

Napisano 26.06.2015. 00:06

U otvoren govor mržnje upustio se Emir Suljagić na svom Twitter profilu komentirajući imenovanje Ivana Šušnjara, osnivača, vlasnika i glavnog urednika Poskok.info portala.

Neki kažu i prvi čovjek Demokratske fronte, ekstremnog krila tobožnje ljevice u BiH, a zapravo stranke bošnjačko-bosanske velikonacionalne ideologije, napisao je kako će odlaskom Šušnjara na dužnost konzula u Generalni konzulat BiH u Chicagu ustaška Nezavisna država Hrvatska dobiti svoga prvog diplomatu nakon 1945.

U grubom pokušaju diskreditacije, izravno je Šušnjara imenovao pobornikom fašističkog režima. Takav diskurs u javnosti jednostavno ne priliči političaru koji je k tomu i zamjenik ministra u Vijeću ministara BiH. Suljagić je dakle  plaćen u Vijeću ministara od svih nas, uključujući i Šušnjara, te bi morao prema svojim sugrađanima govoriti s bar malo poštovanja, kućnog odgoja. No, odsustvo bilo kakvog poštovanja prema bilo komu jedna je od glavnih odlika nositelja velikobošnjačko-bosanske politike.

Inače, ovo je samo nastavak hajke na Šušnjara otkad se saznalo da ide u diplomatske vode. Prvo su Nezavisne novine objavile članak u kojem su ga pokušali diskreditirati zbog stručne spreme i radnog iskustva, a potom su priču preuzeli sarajevski mediji. Stvar je kulminirala jučerašnjim otvorenim pismom Veleposlanstvu SAD-a u Sarajevu u kojem se traži da mu Amerika uskrati gostoprimstvo.

Pri tom je argumentacija koja se koristi protiv Šušnjara zapravo sva na tragu Suljagićeve – najobičniji napadi ''ad hominem'' jer im se Šušnjar jednostavno ne sviđa. Ni on, ni njegovi stavovi.

Neprihvatljivo im je što Šušnjar upozorava na tragediju u koju ''fenomeni Komšić'' vode ovu zemlju ili na činjenicu da se Hrvatima oduzima suverenitet i politička konstitutivnost.

Nije Šušnjar kriv što je Zlatko Lagumdžija zajedno sa veleposlanstvima nekih zemalja odlučio nametnuti Komšića Hrvatima, a potom i platformašku Vladu FBiH. Nije Šušnjar kriv što se iz Sarajeva ''mrškaju'' premijeri i predsjednici susjednih zemalja. Nije Šušnjar taj koji promijenio nacionalnost kako bi se dokopao dobro plaćenog radnog mjesta, niti je paljevinama pokušao pripremiti javnost na možda i nasilan pokušaj ukidanja županija. Nije on taj koji je uništio javna poduzeća od vitalnog ekonomskog  interesa za Hrvate pri tom isisavajući novac u većinski bošnjačka područja. Naposljetku, nije ni svojim šovinističkim politikama Hrvate gurnuo u jednostranačje.

Naravno, sve je to krimen tzv. ljevice čiji nositelji Suljagić i DF.

Šušnjar je, pak, kriv jer je stvari nazivao pravim imenom i pribjegavao satiri (koja je, istina, nekad nekomu mogla izgledati neukusnom)  kako bi se čuli argumenti koji dokazuju da se Hrvatima kao političkom narodu oduzimaju ustavna prava, a ekonomski izrabljuje.

Zbog toga nije dobio atest ''građanskog Sarajeva'' kao prihvatljiv.

S druge strane, tko podržava njihov nacionalizam i te kako je prihvatljiv. Štoviše, ima velike šanse da postane predsjednik tzv. ljevičarske stranke. Nije čak bitno ni ako je riječ o HSP-ovcima, nemušto zakamufliranim sljedbenicima upravo one politike koju Suljagić preko Šušnjara podlo potura svim nacionalno osviještenim Hrvatima i koji su biste Ante Pavelića držali u uredima.

Jurica Gudelj/Dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi