RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Gdje se otkotrljala 'plava revolucija' sa ukidanjem kantona?

Napisano 22.10.2014. 20:11
NSRzB

O kontroverznoj političkoj stranci, osmišljenoj pod nadzorom međunarodne zajednice, sa sjedištem u Širokom Brijegu čiji je prvotni zadatak bio razjediniti hrvatski nacionalni korpus u Bosni i Hercegovini te oslabiti poziciju 'stožerne' hrvatske stranke u BiH, kako bi se došlo do unitarizacije dejtonske tvorevine pod krinkom građanske opcije, danas je gotovo sve poznato. NSRzB je nakon netom završenih Općih izbora na samom političkom dnu ali i samom kraju političkog života.

Nekoć uspješna obitelj širokobrijeških mesnih industrijalaca pokušala je kroz politički program svoje stranke i uz svesrdnu pomoć bjelosvjetskih činovnika okupljenih pod nazivom međunarodna zajednica, iz vlastitih interesa progurati nekakvu građansku ili bolje rečeno probosansku političku opciju ponajprije u redove hrvatskog naroda. Na samom početku djelovanja dok je u igri i opticaju bilo značajnih financijskih sredstava, stranka je ostvarila solidan uspjeh zahvaljujući potkupljivosti jednog dijela biračkog tijela, međutim kako su sebe već od prvih dana nazivali višenacionalnom strankom i pretendirali su na glasove svih birača u BiH, ipak je i tada izostala značajnija potpora glasača na državnom nivou. Činovnici međunarodne zajednice su ih kroz antihrvatsku alijansu instalirali u vlast što su ovi objeručke i prihvatili i tako po prvi put sudjelovali u majorizaciji nad hrvatskim narodom.

Svi sljedeći izbori su bili korak nizbrdo za ovu 'projekt' stranku, no ipak euro činovnici ih ponovno instaliraju ovaj put u antihrvatsku platformu. O platformi kao i radu ministara iz NSRzB je javnosti dosta poznato. Tužiteljstvo BiH ministarski dvojac iz 'boljika' smatra udruženom zločinačkom skupinom koja je utajila poreze pa je SIPA prije mjesec dana ministre iz 'boljitka' pritvorila kako bi provjerili sumnje Tužiteljstva, naravno zadnju riječ o tom dat će nadležne institucije.

Zadnji, netom završeni izbori NSRzB nisu donijeli ničeg dobra, stranka je doživjela totalni fijasko i doživjela je veliki neuspjeh. Slijedom toga drastično je reduciran financijski dotok stranačkoj infrastrukturi i stranka je pred kolapsom. Zadnju predizbornu kampanju poručivali su građanima BiH da će ukinuti kantone međutim ti isti građani su čini se odlučili da će ukinuti NSRzB jer im nisu dali značajniju potporu na glasačkim mjestima ne prihvativši njihov plan i program. Ako bi stranka kojim slučajem i preživjela ne treba gajiti nadu da bi sadašnje rukovodstvo dalo ostavke kako je običaj u drugim političkim opcijama nakon izbornog debakla...

Bilo kako bilo u svezi NSRzB jedno je gotovo sigurno a to je da su ih hrvatski birači odbacili kao tuđe dok ih drugi nisu prihvatili kao svoje...tu je priči kraj!

ABC portal

 

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi