RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Hercegovac Milan Bandić i Hrvat Marin Čilić

Napisano 21.10.2014. 10:26
Milan Bandić - Marin Čilić

Nedjelja je dan za odmaranja. Sukladno tome nedjeljom nam iz medija stiže manje vijesti nego radnim danima.

Sredinom dana stiže vijest iz Moskve koja nas je obradovala. Marin Čilić osvojio još jedan turnir, te tako obradovao naciju. Mediji su puni hvale za Hrvata Čilića, i teško je sada citirati sve naslove u medijima kojima se veličao veličanstveni Hrvat Marin Čilić.

Bura oko Čilićeve pobjede se nije ni stišala kada je iz glavnog grada odjeknula prava medijska bomba: Uhićen je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Umjesto da profesionalno izvjeste o tom uhićenju koje ništa ne dokazuje pojedini mediji su tu vijest dočekali sa ushićenjem, a njihovi djelatnici nisu skrivali veselje izvješćujući javnost o uhićenju korumpiranog Hercegovca Milana Bandića. Brže bolje su pred tv kamere dovedeni propali političari koje je Bandić godinama pobjeđivao na izborima da oni prokomentiraju slučaj.

Sramotno i neprofesionalno prema čovjeku koji je od Zagreba napravio metropolu za vrijeme trajanja svojih mandata na čelu glavnog grada Hrvatske. Za samo par sati bačeno je u vodu sve ono dobro što je Bandić napravio u Zagrebu za 14 godina svojih mandata, i odjednom je taj isti Milan Bandić postao čovjek koga se mora i treba razapeti na stup srama.

Istraga će pokazati koliko ima istine u onome što se Bandiću stavlja na teret, ali puno je izvjesnije da je sva ova farsa oko uhićenja samo dio predstojeće predizborne kampanje. Bandić je u svakom momentu bio dostupan organima gonjenja i spektakularna akcija njegovog uhićenja samo je loša režija nekog od njegovih političkih oponenata.

Bandić jučer nije pokušao pobjeći kako su neki mediji podvalili javnosti i nije uhićen na granici sa Slovenijom. Da je mislio bježati sasvim sigurno to ne bi učinio jučer kada je izdan nalog za njegovo uhićenje, jer nije toliko naivan da ne zna što mu se spremalo. Hrvatski mediji još jednom su pali na ispitu profesionalnosti i javnost se mora zapitati tko su medijske spodobe koje unaprijed osuđuju ljude u svojim izvješćima.

Hrvat Bandić tako je preko noći postao mrski Hercegovac Bandić koji je opljačkao Lijepu našu. To što za takvo nešto, još uvijek nema ni najmanjih dokaza u ovoj priči najmanje je bitno.

Nešto slično se prije samo mjesec dana dogodilo Marinu Čiliću. U Marinovom slučaju priča je samo išla u drugom smjeru, te je Marin nakon osvajanja US Opena od mrskog Hercegovca postao Hrvat za primjer.

Milan i Marin su hercegovački Hrvati i to nikada nisu krili. Ni kada su bili na vrhu, ni kada su bili na dnu. Tako je bilo, tako će uvijek i biti, a Hrvatska se danas treba crveniti (ne od one karte kojom je mahao Ivo Josipović uoči prošlih izbora) od stida zbog šljama koji radi u medijima i zbog onih političara koji plaćaju taj šljam.

Hercegovina.info


Nema komentara

Anketa

Ustavi