RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ivkošić Kujundžiću: Kamo dalje rodijače, nakon autogola s Trećim?

Napisano 22.12.2014. 21:19
Milan Ivkošić

Što ti se dogodi Rodijače, kud ćeš na Treći , pita se Ivkošić , čudeći se zemljaku Kujundžiji koji je samo nakon jednog pohoda u BIH , družeći se sa propalom pravaško platformaškom braćom usvojio unitarističku priču protiv Trećeg.

Pune 4 godine Budimir Živko, nelegalni nametnuti bošnjački predsjednik Federacije BIH, je bezuspješno pokušavao doći na Pantovčak. Josipović ga nikada nije pristao primiti. Za njega Budimir ne postoji jer je nelegalno ništa nego tek lutak, psihički obolio čovjek, marioneta Zlatka Lagumdžije od 2000 glasova koji je pune 4 godine igrao ulogu hrvatskog kvislinga u Sarajevu.

Kujundžija još nije ni postao predsjednik i već ga je primio! Točnije otišao je samom Budimiru na noge i time dodatno ponizio Hrvate u BIH. One iste čije glasove traži.

Za one koji to ne znaju, Kujundžiluk su po BIH provodili Budimir, Jurišić, veliki dio 90-ke a najavio ga je veliki Pepi od Čitluka rječima: Gospodin Kujundžić došao je malo obaći Ercegovinu! Pozdravimo ga!

I ne samo to , on, g. Kujundžiluk budući predsjednik Hrvatske, tako “duboko poznaje” hrvatske prilike u BIH da je od Budimira, Budimirovog potrčka Pepija i par propalih ridikuloznih opcija pokupio političke stavove o hrvatskom pitanju u BIH i budućnosti BIH. Logično je zaključiti da je i sam Kujundžić preko noći postao potpuno indoktrinirani pravaški ekspert protiv Trećeg. Tu svakako ne treba isključiti i jedan dio 90-ke, koji je nominalno za federalnu BiH i formiranje hrvatske većinske federalne jedinice dok u pozadini rade i govore nešto posve suprotno.

 

 

Ako je politički talent Milana Kujundžića da se za stav o hrvatskom pitanju trebaš konzultirati s onima koji su kod Hrvata u BIH potpuno popušili priču, to dovoljno govori o njegovom, ne daj Bože, sutrašnjem predsjedničkom angažmanu.

Biti predsjednik države ne znači mlatarati jezikom kao popina početnik, govoriti diskursom tetki i dainica dodvoravajući se Hrvatskoj Ivanbegovine, onoj koja nestaje, i koja presudit ne može, i usput se tako samodopadno diviti samom sebi na ukazanih par minuta pažnje te se razmetali obećanjima i promjenama za koje znaš da ih ne možeš provesti jer nisu u tvojoj ingerenciji. Biti predsjednik znači imati i nekakvo dostojanstvo , integritet i neki k i misliti glavom.

Ivkošić se pita što ti se desi rodijače – čudeći se Kujundžićevom stavu o Trećem, kojeg mijenja iz dana u dan.

Metnuo mu ga Budimir, zemljače Ivkošiću. Budimir koji je na scenu stupio kao pas, i koji s nje odlazi kao potrošena sukerina. Intervjuuom u Nacionalu u kojem se ponovno nakon mjesec dana korote vrti oko vlastite patologije zbog koje i jeste završio na marginama. Čak ni zginuti nije mogao ko čovjek.

U Interviewu Nacionalu Budimir kaže:

Kako ste tijekom mandata surađivali s aktualnom hrvatskom vlasti i jeste li zadovoljni s odnosom prema Hrvatima u BiH?

Nisam imao nikakvu suradnju sa službenim institucijama Republike Hrvatske. Opravdanje Predsjednika Josipovića i premijera Milanovića je bilo da suradnje nema jer im je smetao način mog izbora za predsjednika Federacije BiH. Međutim, istovremeno smo svjedoci da postoji jako dobra suradnja službenih hrvatskih institucija s Republikom Srpskom i Miloradom Dodikom kao njenim predsjednikom, iako se može postaviti i pitanje njegovog dolaska na vlast.

Naime, on je postavljen od strane međunarodne zajednice, a kada je izabran za predsjednika Vlade imao je svega dva mandata u skupštini Republike Srpske, te je nastavio provoditi politiku SDS-a iako je postavljen da vodi drugačiju politiku. Meni je neprihvatljivo da hrvatske vlasti tako dobro surađuju s vlastima Republike Srpske jer ta vlast blokira povratak Hrvata dok je istovremeno stvoren etnički čist prostor i otvoreno se zagovara pripojenje Republike Srpske Srbiji.

 

Jeli netko normalan vjeruje da su se Josipović i Milanović Budimiru na njegove molbe “pravdali”? Odgovor tajništva da Premijer i Predsjednik RH nemaju što razgovarati s nelegalnim i nametnutim predsjednikom FBIH nije “opravdavanje” kako to imputira pokvarenjak Budimir.

Potom insinuacija oko Dodika – Josipović se nije sastajao s Dodikom budući da Dodik predstavlja entitet ne državu. Sastanci na neformalnim razinama nešto su drugo. Potom imputacija Budimirova kako je Dodik nelegalan smiješna je. U prošlom mandatu Dodik je pomeo konkurenciju u RS-u. Mandat o kojem Budimir govori , u kojem Međunarodna zajednica jeste dovela Dodika bio je daleko, daleko prije.

Međutim kad se već poziva na tu paralelu , na taj način implicitno priznajući da je bio nelegalni i nametnuti Predsjednik FBIH, mogao je donijeti i zaključak kako to da se Dodik – kao nametnut, održao na vlasti , dok je on Živko Budimir, kao nametnut, danas politička prošlost, i netko tko hoda Mostarom pognute glave.

Dodik je za razliku od Budimira , došavši na vlast počeo slušati narod. Onaj od kojeg traži glasove. Budimir je , nekom čudnom logikom, došavši na vlast nametanjem, postavo veći unitarist od onih koji su ga instalirali, a i dalje je u svojoj notornoj gluposti tražio potporu Hrvata koje je izradio.

Tako da je ta paralela s Dodikom, u najmanju ruku, glupa. No dobro, zašto bi Budimir i izjavio nešto što nije glupo?

Bilo bi pravo iznenađenje da jedanput u ove 4 godine izjavi nešto što je suprotno od glupo.

Generalu više , nema tko da piše. Osim Milana Kujundžića. Kada i taj vizionar bude politički mrtvac , njih dva bit će divan penzionerski par za šetnju na Lenjinovom.

Ako SIPA , u međuvremenu ne odradi svoje. Al što fali, pa i zatvorska su pisma cool.

Poskok.info


Nema komentara

Anketa

Ustavi