RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Jedino je stvarno pitanje je li BiH uopće moguća?

Napisano 25.06.2015. 19:28

Objavljena analiza o prijedlogu raspodjele sredstava iz Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH zorno pokazuje i dokazuje kako se politička strategija bošnjačke dominacije provodi u praksi.

Kada upozorenja o prikrivenim zlim namjerama tobožnjih čuvara jedinstva i suvereniteta zemlje, promicateljima lažne ravnopravnosti kroz zlouporabu i prostituiranje "multi" etničnosti i socijaldemokracije ne urode plodom, dogode se zlouporabe poput one o raspodjeli sredstava za zaštitu okoliša. To je samo jedna prijevara u nizu sličnih, kroz niz godina.

Strpljivo i uporno građenom, još više promicanom, strategijom majorizacije pod plaštom ravnopravnosti i "multi"etničnosti, uz pomoć Petrischa i društva, dovedoše nas u vrijeme u kojemu laž postaje aksiom koji treba braniti po svaku cijenu.

Tako i priča o upravljanju javnim poduzećima iz ministarskih fotelja (štiti se protuustavna uredbu, a ne zakon) iz usta i pera mnogobrojnih glasonoša "multi"etničke stranke kojoj Bošnjaci biraju predstavnika Hrvata poprima uvrjedljive razmjere.

Sama pomisao kako će Hrvati povjerovati takovim lažima, kada već godinama u njih vjeruju gostujuće međunarodne birokrate, dovoljno je uvrjedljiva sama od sebe. Nije li uvrjedljivo govoriti o ispravnosti odredbi u kojima ministri odlučuju o javnim poduzećima kao njihovi vlasnici, biraju nadzorne odbore i uprave javnih poduzeća, fondova, inih agencija...

Pa onda od njih probrani službenici dijele javna sredstva po babi i stričevima: mojima 5 jabuka, njihovima je puno dati i pola jabuke. Kroz proračun, raspodjelu prihoda od PDV-a, kapitalna ulaganja, fondove, natječaje....

Stoga je bilo kakva pomisao, još više pokušaj, a ponajviše stalna namjera za sličnom neizravnom majorizacijom ne samo uvreda, nego i izravan poziv predstavnicima i Hrvata u Bosni i Hercegovini da što prije, bez odlaganja i skrivenih namjera, riješe pitanje ravnopravnosti naroda tj. političkoga predstavljanja naroda u tijelima vlasti.

Bez tog rješenja, najveći pitanje koje lebdi nad ovom zemljom ostaje i dalje: Je li Bosna i Hercegovina uopće moguća?

 

Bojan Šunjić/Dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi