RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Prodavanje magle u pregovorima političkog Sarajeva sa strankama HNS-a više ne pije vode

Napisano 28.02.2015. 18:41
Prodavanje magle u pregovorima političkog Sarajeva sa strankama HNS-a

Propali su pregovori o formiranju Vlade FBiH, to je bilo jasno i očekivano. Koliko god članice koalicije na staklenim nogama glumatale ljubav i slijepcu je jasno da, zbog neriješenih nacionalnih odnosa, te ljubavi nikada neće ni biti.

Nakon pustošenja i otvorenog ataka na Hrvate, u obliku majorizacije, na njihovu konstitutivnost i ravnopravnost, koje je vodila bošnjačka politička vrhuška iz Sarajeva, malo je ostalo mjesta za mogući manevar, a još manje mjesta za ustupke bilo koje vrste.

HNS nasuprot sebi ima iste retrogradne unitarističke stranke: SDA koja se pravi da nije ništa imala s majorizacijom Hrvata, a držala je svijeću SDP-u  i njihovim kadrovima i DF koja je derivat SDP-a, a od SDP-a se razlikuje samo u imenu.

No ovo nije Alijansa, kvislinške hrvatske stranke su otjerane od strane hrvatskih glasača sa političke scene.

SDA pokušava da prodaje maglu takozvanim ustupcima, tako što će kao bošnjačka unitaristička stranka ustupiti jedno svoje mjesto drugoj bošnjačkoj unitarističkoj stranci DF-u. S druge strane očekuju da hrvatske stranke se odreknu jednog mjesta u korist istih bošnjačkih unitarističkih stranaka.

No zaboravili su da Inzkova matematika radi samo u njegovoj glavi, a pogubne rušilačke rezultate gledamo i gledat ćemo još dugi niz godina.

Sasvim je također jasno da su stranke HNS-a uvjetovale izbor Vlade FBiH izborom Vijeća ministara. Čelnici DF-a ističu kako nije problem da Nermin Nikšić ostane premijer Federacije, no s druge strane i Vjekoslav Bevanda bi također sljedeće četiri godine bio predsjedatelj Vijeća ministara!

Još jednom se ponavlja pravilo da ništa nije gotovo dok sve nije gotovo. Iz ruke u ruku. Povlačenje za nos političkog Sarajeva  više ne pije vode.

HercegBosna.org


Nema komentara

Anketa

Ustavi