RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Rezultati naše ankete: HDZ vodi pred koalicijom HDZ1990 - HSP

Napisano 02.10.2010. 00:52

U odnosu na naše zadnje veliko istraživanje u travnju najveći porast bilježi HDZ: sa 42% na 48% glasova, dok koalicija HDZ1990-HSP stagnira na 26%, koliko je imala i u travnju.
Nakon odlaska Ljiljane Lovrić stranka HSS-NHI više ne prelazi izborni prag.

U predizbornom istraživanju našeg portala (kojeg posjećuju deseci tisuća čitatelja iz cijele Hercegbosne), u anketi koja je trajala zadnjih mjesec dana, mišljenje je izrazilo 1156 jedinstvenih posjetitelja, bez mogućnosti dvostrukog ili višestrukog glasovanja.

Rezultati ankete pokazuju da stranka HDZ vodi na prvom mjestu i osvaja čak 48% glasova (što je rast od 6% u odnosu na travanj), dok je koalicija HDZ 1990-HSP ostala na razini od 26%, koliko je u našoj velikoj anketi imala i u travnju.

 

U proljeće četvrta hrvatska stranka po jačini, HSS-NHI, prema našim istraživanjima doživljava veliki pad i pada sa 7% na 5%, što je vjerojatno posljedica odlaska Ljiljane Lovrić iz te stranke.

Izborni prag upitan je i za NSRZB, koja mnogo bolje prolazi na lokalnim izborima ali ju glasači očito ne prepoznaju kao kompetentnu za državnu razinu, a koja osvaja skromnih 4% glasova, što je za 1% manje u odnosu na travanj.

Ostale stranke i još uvijek neodlučni birači čine 16% ispitanika, što je mnogo manje rasipanje u odnosu na travanj.

 

U skladu s pozivima biskupa, hrvatskih udruga, političkih predstavnika, udruga branitelja, medija, te istaknutih intelektualaca, ovim putem upućujemo poziv na masovni odaziv na izbore.

BEZ OBZIRA za koju stranku glasali: UČINIMO IZLAZNOST HRVATA MASOVNOM, jer dolazi bitno i veliko doba.

Istraživački i statistički tim HB.org


Nema komentara

Anketa

Ustavi