RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Umro Kujundžić: U Mostaru danas usred eksplozije ontološkog idiotizma politički zijanio predsjednički kandidat Milan

Napisano 14.12.2014. 21:28
Milan Kujundžić

Da je ovaj politički nepismenjak iz Čučerja, Donje Mlake ili iz Sarajeva čovjek bi ga donekle razumio. No Imoćanin čovjek, kandidat za hrvatskog predsjednika  Milan Kujundžić provocirao  je danas  u Mostaru osuđujući ideju trećeg entiteta i prošao je čak i bez zvižduka. On je kazao kako BiH treba sačuvati kao suverenu i cjeloviti državu u kojoj će sva tri naroda imati ravnopravni položaj, te da nikako ne podržava treći entitet jer, kako je rekao, cijepanje države odgovora samo grupici ljudi. Po čemu je okrupnjavanje zemlje s 14 federalnih jedinica na tri cijepanje države? Nije se Kujundž zapitao ni što je to razbilo Jugoslaviju  intencija gušenja federalizma ili federalizam?

Zašto se kao tadašnji hrvatski nacionalist nije zalagao za gašanje hrvatskog entiteta u Jugi nego je tražio njegovo jačanje pa čak i na kraju odvajanje od Jugoslavije. Često tako iz Hrvatske zalutaju raznorazni nominalni desničari i antikomunisti poput Čička, Banca, Mesića koji se i dalje deklarira kao netko tko je rušio Hrvatsku, nominalne Hrvatine koji u nepoznavanju procesa u BIH pokazuju sramotno nisku razinu, toliko nisku da čak i  SDP-ova vlada i Josipović za njih djeluju kao državnici. Budimo pošteni. Ono što je napravila Josipovićeva politika oko internacionalizacije hrvatskog pitanja, oko legitimizacije ideje Trećeg kao legitimne ideje ukoliko se ona zagovara demokratski i slično, način na koji je Hrvatima u BIH pristupao i pristupa Milanović svjetlosnu je godinu od pravaško desničarsko hdzovskih pokušaja da ponovno uvedu neokolonijalistički odnos prema Hrvatima u BIH.

Kujundžić je od danas persona non grata u BIH. Hrvati u BIH koji mahom glasuju za političke opcije koje u BIH zagovaraju federalizaciju i ravnopravnost neće mu dati niti glasa. Lik je sam tako odlučio. Isto tako svaki Hrvat iz BIH koji živi u RH ili iseljeništvu a koji se solidarizira s hrvatskim pitanjem u BIH ne treba mu dati glas. Kao i svi prijatelji Hrvata iz BIH u Hrvatskoj koji se solidariziraju s nama. Ako je Kojundžić danas došao u Mostar i glasno uzviknuo : Gospodo ja sam notorni Kreten, tako se osjećam, tako zvučim, možda tako i izgledam, politički sam antitalent koji je zalutao u politiku, jednaki sam moron kao i Josip Jurčević, boli me neka stvar za vašu situaciju i probleme prilagodite se starčevićanskoj ideji antisrbovanja po cijenu potpunog nestanka Hrvata iz BIH. Ako čovjek želi da mu se pokaže od šake do lakta treba to poštovati i budaletini jednostavno reći Nagni papčino i za nas si prekrižen.

Josipovićev pristup BIH je jasan, nije njegovo da govori što Hrvati u BIH trebaju i kako BIH treba biti uređena ali ako smatraju da je ideja federalne BIH rješenje i ako to zagovaraju demokratski i kroz institucije BIH nitko im to pravo da traže i da se bore ne smije oduzeti.

Čekamo stav Kolinde Grabar Kitarović. Nadamo se da će biti mudrija od pokojnog Kujundžića i da će imati više muda od Jandrokovića. Što i nije neki problem jelte.

Postoji i treća skupina, jugoslavenčine, nadidentitarci, sorošoveci, oni u ovoj priči nisu bitni ali oni čine establišment Hrvatske i nikada nisu ni skinuti s poluga moći. Oni novače iskompleksirane frljićiste, antetomiće i slične i drmaju medijima i većinom NGO fonda u RH a i velikim djelom donacija RH Vlade. O njima ne treba trošiti riječi jer su svugdje i na svakom mjestu jako fino raspoređeni. Nemoguće je da ih ne prepoznajete.

Poskok.info


Nema komentara

Anketa

Ustavi