RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Županijska hobotnica Paul

Napisano 24.09.2010. 00:12

Osnovna struktura organizacija BiH je asimetrična. Organizacijska piramida državne uprave na teritoriju distrikta Brčko se spušta u samo dvije razine, na teritoriju Republike Srpske u tri razine, dok u dijelu Federacije BiH ide u 4 razine. Vidljivo je da su Distrikt Brčko i federalni nivo viška, za željenu simetričnu organizaciju države i koja bi bila sukladna europskim naprednim rješenjima multietničkih država. Na osnovu ovako složene organizacije državne uprave, razina županije, koja zanima nas stanovnike ŽZH, je dalje razgranala svoje krake.

Zakonodavna, sudbena i izvršna vlast Županije zapadnohercegovačke - nominalno federalne jedinice u okviru entiteta Federacije BiH izgleda na slijedeći način:

 

Zakonodavna vlast ŽZH:
Skupština sa 23 člana

Sudbena vlast:
Županjiski sud
Županijsko tužiteljstvo
Županijsko pravobraniteljstvo
Općinski sud Široki Brijeg
Općinski sud Ljubuški

Izvršna vlast:

Vlada Županije
Ministarstvo financija
Ministarstvo gospodarstva
Ministarstvo hrvatskih branitelja Domovinskog rata
Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa
Ministarstvo pravosuđa i uprave
Ministarstvo prostornog uređenja, resursa i zaštite okoliša
Ministarstvo unutarnjih poslova
Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi

Odjeli, uredi, službe i zavodi pri Vladi u Županiji zapadnohercegovačkoj:

Odjel za pripremanje i realiziranje sjednica Vlade
Odjel za opće i zajedničke poslove
Stručna služba Vlade
Ured Predsjednika Vlade
Ured za zakonodavstvo
Uprava civilne zaštite
Županijski zavod za pružanje pravne pomoći
Županijski arhiv
Uprava za ceste
Zavod za poljoprivredu
Uprava za inspekcijske poslove
Uprava za geodetske i imovinsko pravne poslove
Agencija za privatizaciju (posebno tijelo)
Služba za zapošljavanje (posebno tijelo)
Zavod za zdravstveno osiguranje (posebno tijelo)
Javni zavod za zdravstvo (posebno tijelo)


Prosječan stanovnik naše županije ne može, a da se ne zapita, što je radilo primjerice Ministarstvo prostornog uređenja, resursa i zaštite okoliša u zadnjih desetak godina? Toliko divljih deponija, problema sa odlaganjem otpada, nerazvstavanje i nesortiranje otpada, gdje smo po svim pokazateljima na europskom dnu. U isto vrijeme bespravna gradnja cvijeta, prostorni i urbanistički planovi su svi još iz komunizma, a upravljanje resursima na niskom nivou. Moramo se također zapitati, gdje ode 240.000,00 KM bruto novca, koliko građani Županije plaćaju resornom ministru za četverogodišnji mandat. Tako isto i onom prethodnom. Tko je od nas čuo za rezultate rada Mate Brzice ili koliko će budući ministar Bešlić zasukati rukave u ovom resoru?

Gledajući hobotnicu izvršne vlasti, prosječnom dobronamjernom građaninu bude drago da županija ima nekih nadležnosti u Federaciji, jer je ipak federalna jedinica po Washingtonskom sporazumu, ali isto tako bi voljeli odgovor na pitanje, koliko posla godišnje odrade recimo Odjel za pripremanje i realiziranje sjednica Vlade ili Ured za zakonodavstvo županije? Čime se u stvari bave Odjel za opće i zajedničke poslove, Stručna služba Vlade, Uprava za geodetske i imovinsko pravne poslove, Uprava civilne zaštite ili Županijski zavod za pružanje pravne pomoći?  Pitamo se, imajući na umu da prosječni zaposlenik županijskih službi košta nas porezne obveznike godišnje preko 25.000,00 KM bruto, a često i više. Imaju li transparentni podatak, koliko imaju zaposlenika sva ministarstva, uredi, zavodi ili direkcije pri izvršnoj vlasti u Županiji?

Je li Zvonko Jurišić ili njegov prethodnik Viktor Lasić zaslužio preko 100.000,00 KM bruto primanja godišnje po svim osnovama financirano od nas poreznih obveznika, a da Županija zapadnohercegovačka, za petnaestak godina bivstvovanja nema još konzistentan zakon o blagdanima, koji se svake godine mijenjaju ili da nije izglasovala odluku o oslobađanju poreza na promet nekretnine za osobe, koje prvi put stječu nekretninu, posebno u kontekstu da su to donijele sve ostale županije u Federaciji. Pogotovo što bi navedena odluka bila usmjerena afirmativno prema mladim ljudima, kojih su u predizbornim aktivnostima hrvatske stranke pune usta . Je li malo bilo održavati tek dvije sjednice mjesečno, koliki je prosjek u zadnjem mandatu i je glupost zapošljavati dodatne ljude kad je blizu 3.000 ljudi prima plaće od proračuna i fonda za zdravstvo, koji je izvanproračunski.
Kad će nam Vlada smanjiti troškove državne uprave, a ne da preko 50% proračuna ide samo na  bruto plaće za zaposlenike državne uprave i javnog sektora? Zašto se ne donse zakoni sukladno europskim principima iz država EU, koje su u nadležnosti županije?

Naša hobotnica Paul ne pogađa rezultate, ona parazitira na žilavom privatnom sektoru županije, gdje je pitanje, dokle će isti izdržati teret prevelike županijske administracije. Realni sektor osim tržišne utakmice, bije boj sa državnom administracijom i šumom, često loših i kontroverznih, propisa.

Na nama je da pogađamo rezultate ishoda ove tekme. I koju nažalost znamo, tko će dugoročno izgubiti.

 

hercegbosna.org


Nema komentara

Anketa

Ustavi