RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Članovi zbora Papi pjevali i mahali na audijenciji

Napisano 11.01.2014. 09:46
Članovi zbora Papi pjevali i mahali na audijenciji

Veliki zbor župe Međugorje Kraljice mira, pod vodstvom s. Irene Azinović, bio je od 3. do 9. siječnja 2014. na hodočašću u Rimu. Na ovom tradicionalnom putovanju najprije su pohodili Padovu i u svetištu Leopolda B. Mandića imali misno slavlje koje je predslavio don Donald Marković.

Obogatili misno slavlje

U Rimu su posjetili bazilike sv. Petra i sv. Pavla, sv. Ivana Lateranskog, te baziliku Santa Maria Maggiore. U crkvi sv. Jeronima obogatili su svojim nastupom misno slavlje koje je predslavio mons. Jure Bogdan, rektor tamošnjeg Hrvatskog zavoda. Potom su pohodili i katakombe sv. Kalista, gdje su posjetili grob sv. Cecilije zaštitnice zborskog pjevanja. Misna slavlja svojim pjevanjem uveličali su i u Monte Cassinu kod sv. Benedikta i sv. Skolastike i u Asizu. Papa Franjo i dalje nastavlja oduševljavati vjernike pa je tako razveselio i članove Velikog međugorskog zbora. Naime, tijekom svoje audijencije 8. siječnja dok se papamobilom vozio po Trgu sv. Petra, u gomili hodočasnika bili su i članovi međugorskog zbora Kraljice mira. Obilazeći hodočasnike na audijenciji oni su mu mahali, a Sv. Otac je također mahao i ljubio djecu.

Treći posjet

Prije toga na nedjeljnom angelusu Sv.Oca također su nazočili članovi Velikog međugorskog zbora Kraljice mira. Ovo je treći posjet zbora Kraljice mira Italiji, a vjerujemo da će se takvi susreti nastaviti. Na putovanju zbor je posjetio još neke talijanske gradove želeći upoznati ljepote zemlje iz koje u Međugorje dolaze brojni hodočasnici. Takvi susreti omogućili su im upoznavanje kulture i mentaliteta ljudi koji svakodnevno dolaze u međugorsko svetište. Članovi župnoga zbora bili su smješteni u Domu hrvatskih hodočasnika Dr. Ivan Merz u Rimu. Slavko Mandurić iz Zagreba bio je vodič Međugorčanima. Organizator putovanja bio je međugorski župni ured na čelu sa župnikom fra Marinkom Šakotom.

VLM 


Nema komentara

Anketa

Ustavi