RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Grude: Folkloraši iz Hercegovine pomažu Bosni

Napisano 29.07.2014. 20:15
Folkloraši iz Hercegovine pomažu Bosni

U Ružićima je upriličena folklorna večer u organizaciji HKUD „Sv. Ivan Krstitelj“ Ružići. Brojni posjetitelji iz Ružića i ostalih krajeva uz lijepu i ugodnu večer uživali su u raznolikosti pjesama i plesova kulturno – umjetničkih društava iz BiH i Hrvatske, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Program je, kako piše portal grude online, započeo zajedničkom fotografijom sudionika te mimohodom, a nakon toga na pozornici na školskom igralištu u Ružićima uslijedio je nastup kulturnoumjetničkih društava.

Prva točka pripala je domaćinima, HKUD „Sv. Ivan Krstitelj“ Ružići, i to najmlađom folklornom skupinom koji su se predstavili dječjim igrama, pjesmama i plesovima. Nakon njih zaorila se ružićka muška i ženska ganga, a starija skupina KUD-a izvela je splet pjesama i plesova Zapadne Hercegovine. Nakon domaćina na pozornicu su izašli članovi KUD-a „Zagorci“ iz Beljevine kod Našica koji su se predstavili zagorskim plesovima. Stare splitske plesove izveli su članovi HKD „Vrila“ – Župa Mostarski Gradac. Nakon njih brojni posjetitelji vidjeli su tradicionalne pjesme i plesove HKUD „Vrioštica“ iz Vitine, FS „Sv. Nikola Tavelić“ Buna, HKUD „Crvenice“ iz Tomislavgrada, HKUD „Sv. Marko“ iz Klobuka i HKUD „fra Ivan Ančić“ iz Kongore.

Uslijedila je dodjela zahvalnica i razmjena darova za sve koji su nastupili, a nakon toga veliko zajedničko kolo, zakuska i zabava do kasnih večernjih sati.

Ova večer imala je humanitarna karakter. Organizirana je bogata i vrijedna tombola, a prihod od prodaje ići će KUD-ovima u Bosni. Humanitarna akcija Društva Hercegovine za Društva Bosne pokrenuta je od Udruženja Hrvatskih amaterskih kulturno-umjetničkih drušatava u BiH, a odazvalo joj se 20-ak društava iz Hercegovine.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi