RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Izložba: "Afrika kroz prizmu jednog gimnazijalca"

Napisano 15.04.2014. 10:11
Izložba: \

U prostorijama Kulturno informativnog centra (KIC) u Tomislavgradu, u srijedu 16. travnja, u 12 sati biti će otvorena izložba pod nazivom "Afrika kroz prizmu jednog gimnazijalca".

Izložba je pripremljena u suradnji Franjevačkog muzeja "Fra Jozo Križić" u Tomislavgradu, KIC-a i nekoliko učenika IV. razreda Gimnazije "Marka Marulića" Tomislavgrad, koji su u sklopu izborne nastave likovne umjetnosti kod svog profesora akademskog kipara Ilije Skočibušića, pripremili svoje eksponate afričke umjetnosti.

Po riječima kustosa spomenutog muzeja Stipana Dilbera, na izložbi će biti prezentirane slike napravljene tehnikom "zgrafito" (obojeni pijesak što se lijepi na platno) i gravure na bakrenim pločama.

-Kroz cijelu godinu, uz našu stručnu pomoć, gimnazijalci su na jedan profesionalan način pristupili problemu obrade i prezentacije muzejske građe – izjavio je za Fenu kustos Dilber, izrazivši nadu kako će se i u skorašnjoj budućnosti nastaviti ovakvi ili slični projekti duvanjskih gimnazijalaca i srednjoškolaca.

Fena


Nema komentara

Anketa

Ustavi