RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Održana dodijela diploma Akademije likovnih umjetnosti

Napisano 26.06.2013. 09:07
Održana dodijela diploma Akademije likovnih umjetnosti

Četrnaest studenata iz 14. naraštaja diplomanata na Akademiji likovnih umjetnosti Široki Brijeg Sveučilišta u Mostaru dobilo je svoje diplome u ponedjeljak na svečanosti na Akademiji likovnih umjetnosti Široki Brijeg, gdje je otvorena i njihova diplomska izložba, a diplome je dobilo i troje magistara poslijediplomskog studija sakralnog slikarstva "Ars Sacra".

Diplome završene Akademije likovne umjetnosti Široki Brijeg dobili su Biljana Kuduz, Bojan Kiski i Tomislav Sopta (grafički odjel), Drago Stojaković, Mirna Pokorić, Vedran Slunjski i Vice Glibota (kiparski odjel), Boris Pejić, Katarina Soldo, Kristina Krstičević, Matea Brekalo, Patricia Drenjančević i Silvija Prusina, Zoran Šimunović (slikarski odjel), a diplome magistara sakralnog slikarstva "Ars Sacra" 8. naraštaja dobili su Aleksandar Marković, Marijana Ravlić - Filipović i Andrea Šunjić - Bernadić.

Nazočne je srdačno pozdravio dekan ALU-a Široki Brijeg prof. Stjepan Skoko. Obraćajući se magistrima, Skoko je citirao najvećeg španjolskog slikara Pabla Picassa, koji je rekao: "Ima slikara koji promjene Sunce u žutu mrlju, a ima i onih koji pomoću svoje umjetnosti i inteligencije, žutu mrlju pretvore u Sunce".

Napomenuo je i da je veliki ruski književnik Tolstoj, kojeg je rado citirao veliki američki romanopisac u svojim romanima Henry Miller, rekao da će ljepota spasiti svijet. "Želim da onom kreativnošću i inteligencijom koje ste razvijali na ovoj Akademiji žute mrlje pretvarate u Sunce'', rekao je Skoko, naglašavajući da u duhu Tolstojeve izreke ovaj naš prostor treba njih "za odstranjivanje svih nepravdi koje pritišću našu svakodnevnu stvarnost".

Pozdravne govore održali su i prorektorica za međunarodnu suradnju i poslovanje Sveučilišta u Mostaru dr. sc. Sanja Bijakšić, te premijer Vlade Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić. Uime diplomanata riječ zahvale uputio je magistar kiparstva Drago Stojaković.

Svečanost je uoči same promocije diplomanata upotpunilo i potpisivanje sporazuma o suradnji ALU-a Široki Brijeg Sveučilišta u Mostaru s Akademijom likovnih umjetnosti Trebinje Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a potpisivanju su nazočili dekan Marko Musović, prodekan Sreten Milatović te ostali profesori i suradnici spomenute Akademije iz Trebinja.

Izložbu je otvorenom proglasila pro-rektorica dr. sc. Sanja Bijakšić, a gosti i uzvanici su mogli uživati u izložbama diplomanata i magistara "Ars Sacra" te ostalih studenata Akademije likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu.

Diplomanti su na ovoj svečanosti zahvalili svojim roditeljima i profesorima na strpljivosti, a premijer Vlade ZHŽ-a Ćosić im je zaželio puno sreće u daljnjem radu i životu te rekao da u svojem srcu ponesu u mjesta iz kojih su došli i Hercegovinu i Široki Brijeg.

Bljesak.info 


Nema komentara

Anketa

Ustavi