RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Posuški stećak osvojila Klapa Kožino

Napisano 04.08.2014. 12:31
Klapa Kožino

Klapa Kožino iz Kožina pored Zadra osvojila je prvo mjesto i nagradu Posuški stećak na sinoć održanoj večeri muških klapa prvog Festivala klapske pisme Posušje 2014, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Nagradu im je, kako piše posusje online, uručio posuški načelnik Branko Bago.

Ova klapa osvojila je i nagradu Bura po izboru publike koju im je uručio predsjednik Vlade Županije zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić.

Drugo mjesto po izboru žirija osvojila je klapa Sv. Nikola iz Metkovića, a čast da im uručio nagradu pripala je hrvatskom veleposlaniku u Bosni i Hercegovini Ivanu del Vechiu.

Klapa Trebižat iz Trebižata osvojila je treću nagradu žirija koju im je uručio Nikša Šimić, predstavnik zlatnog sponzora Festivala HT Eroneta.

„Jako smo sretni zbog ove nagrade, a posebno jer smo prvi osvojili Posuški stećak. I to je posebna dragocjenost. Nakon Omiša tu smo u Posušju i više smo nego ugodno iznenađeni organizacijom Festivala. Želim puno uspjeha svima koji su radili na ovom projektu kako bi ustrajali i idućih godina“, kazali su članovi pobjedničke klape.

Cijeli program pred više od 1000 posjetitelja umješno je vodio voditeljski par Gabrijela Bešlić i Dragan Soldo. A u revijalnom dijelu programa, dok je žiri u sastavu Željka Andrić, Jure Šaban Stanić, Živko Ključe i Željko Vlaho donosio odluke i dok su se prebrojavali glasovi publike, nastupila je klapa Hrvoje iz Mostara.

Klape koje su osvojile prva tri mjesta žirija dobile su osim nagrada i priznanja i novčane nagrade: prvo mjesto 1.500,00 KM, drugo mjesto 1.000,00 KM, a treće 500,00 KM.

Večer se na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju s početkom u 20.30 sati natječu ženske i mješovite klape, prenosi posusje online.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi