RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Raguž nazočio 10. koloniji likovnog stvaralaštva “Čapljina 2014.”

Napisano 11.08.2014. 17:09
Martin Raguž

Predsjednik HDZ-a 1990 i kandidat za člana Predsjedništva BiH Martin Raguž, dr. Diana Zelenika i Marinko Petrić nazočili su svečanom zatvaranju ovogodišnje jubilarne, 10. kolonije likovnog stvaralaštva „Čapljina 2014.“, koja je održana u 9.8.2014. u Galeriji „Vjeko Božo Jarak“ u Podkosi, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Koloniju likovnog stvaralaštva ove je godine posjetilo 45 akademskih slikara iz cijele Bosne i Hercegovine, kao i iz susjedne Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Ove godine koloniju je posjetio i dugogodišnji stručni voditelj, povjesničar umjetnosti prof. Stanko Špoljarić iz Zagreba.slike

Raguž je uputio riječi hvale i poptore za daljnje djelovanje, skrenuvši pozornost na teške uvjete za realizaciju ovog, po svemu sudeći, impresivnog projekta.

„ Moramo biti svjesni da su ovo vrlo teški uvjeti za realizaciju ovog hvale vrijednog projekta, jer je ovo vrijeme izazova za običnog čovjeka, vrijeme kad je njegova egzistencija dovedena u pitanje. Istovremeno, ovo je dokaz da ako u čovjeku postoji vizija, ideja,volja ništa nije nemoguće, ništa nije neostvarivo. Tu ideju je imao i Vjeko Božo Jarak stvaranjem zaklade Založba kralja Tomislava, koja je čvrst temelj i garancija za očuvanje kulture i umjetnosti u ovim krajevima. Ova dimenzija stvaranja na prostoru Dubravske visoravni, u prelijepom ambijentu prirode okruženom maslinama, čempresima, vinogradima je zaista fascinantna. Smatram da ste ovakvim pristupom i odnosnom prema kulturi i umjetnosti stvorili jednu zaista visoku razinu na kojoj bi i mnogo razvijenija društva mogla zavidjeti. Meni je zaista čast biti večeras ovdje i nastaviti kontinuitet druženja sa najpoznatijim akademskim slikarima ovih prostora na ovom impresivnom događaju.“ –kazao je Raguž.

Kolonija likovnog stvaralaštva, jedan je od najznačajnih kulturnih događaja u Bosni i Hercegovini, gdje je za 10 godina postojanja svoje radove izložilo preko 200 akademskih slikara. Napominjemo, i ove godine prisustvovalo je 6 slikara „jubilaraca“, koji su prisustvovali na svih 10 kolonija, tj. od njenog osnutka.

HMS

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi