RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Široki Brijeg: Seminar folklora Hrvata u BiH od 16. do 19. srpnja

Napisano 09.07.2015. 21:20

U organizaciji UHAKUD-a u BiH, od 16. do 19. srpnja održat će se IV. Seminar folklora Hrvata u BiH, pod visokim pokroviteljstvom dr. Dragana Čovića, člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda. Na seminaru će se podučavati pjesme, plesovi, nošnje i običaji Hrvata sjeverne Hercegovine, Završja i Kupresa.

Na ovom seminaru moći će se odabrati  jedna od ponuđenih grupa: ples ili glazbala (tradicijski instrumenti i/ili tambure). Predavanja su organizirana u jutarnjem i večernjem terminu, a uključuju: izlaganje s terena (plesna predavanja) koja će voditi prezentatori s terena, teorijska nastava o etnologiji koje će predavati stručnjaci s Odsjeka za etnologiju Zemaljskog muzeja BiH,  etnomuzikologiju i osnove glazbenog obrazovanja stručnjaci s Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu i Glazbene kulture Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, scensku primjenu folklora, rad sa izvornim folklornim skupinama, osnove koreografije i kinetografije, sviranje na tradicijskim instrumentima, odnosno glazbalima i još mnoga druga zanimljiva predavanja vezana za nematerijalnu kulturnu baštinu.

Svečano otvorenje IV. Seminara folklora Hrvata u BiH održati će se 16. srpnja 2015. godine u Hotelu „Đulić" na Širokom Brijegu s početkom u 09:00 sati.


Nema komentara

Anketa

Ustavi