RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Sljedećeg vikenda kreće prvi Festival klapske pisme Posušje 2014

Napisano 30.07.2014. 08:43
Klapa

Pred skoro održavanje 1. Festivala klapske pisme Posušje 2014., na konferenciji za novinare načelnik Posušja Branko Bago je izjavio kako je organizacija bila vrlo profesionalna i da se očekuje uspješan festival, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

2. kolovoza nastupit će 10 muških klapa iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, a dan poslije 10 ženskih i mješovitih.

“Iako je klapska pisma dalmatinski glazbeni izričaj, ona se u Hercegovini njeguje već 40 godina. Iz godine u godinu, zahvaljujući sve popularnijim i komercijalnijim klapama i skladbama klapska pjesma je postala neizostavan dio i naše kulture. Obzirom da se godišnje u Hercegovini održi nekoliko smotri klapa koje nisu natjecateljskog duha, sazrjelo je vrijeme za natjecateljski festival na kojem bi se ogledale klape na samo iz BiH nego i iz zemalja okruženja” zaključuje Begović.

Organizator ovog događaja je Općina Posušje u suradnji s Ministarstvom obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Županije Zapadnohercegovačke, Hrvatskim kulturnim društvom Napredak – Podružnica Posušje, Turističkom zajednicom ŽZH, Klapama Grga i Zvizdan i Udrugom Pauk.

Na kraju ostaje pozvati sve ljubitelje klapa, i one koji će tek to postati, u Posušje, sljedećeg vikenda 2. i 3. kolovoza, u 20:30 sati, na Trg hrvatskih branitelja.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi