RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U Čapljini održana manifestacija imena “Jel’ Gabela gdje je prije bila”

Napisano 27.07.2014. 20:06
Jel’ Gabela gdje je prije bila

Večeri kulturno-umjetničkih društava je u Gabeli započela sedma po redu manifestacija „Jel’ Gabela gdje je prije bila“, u čast i slavu patrona župe, sv. Stjepana Prvomučenika. Program je na simboličan način počeo bećarcem „Jel’ Gabela gdje je prije bila“ u izvedbi muške pjevačke skupine „Trojani“. Sudionicima se potom, kako je javila radio postaja Čapljina, obratio dr. Smiljan idić načelnik općine Čapljina, koji je pozdravio organizatore i okupljene zaželio uspješnu realizaciji ambicioznog programa, kao i proslavu patrona župe.

Potom je uslijedio nastup domaćeg kulturno-umjetničkog društva „Drijeva“ koje se predstavilo izvornim narodnim pjesmama i plesom. Zvuke Slavonije donijelo je KUD „Spačva“ iz Nijemaca kod Vinkovaca, koje je pjesmom i plesovima, a prvenstveno poskočicama iz Slavonije i Srijema razdrmalo publiku, koja je nastup Slavonaca pratila s odobravanjem. U nizu zatim su slijedili nastupi HKUD-a „Rotimlja“ sa Rotimlje, pa „Višići“ iz Višića, „Leopold“ iz Grabovina, te „Luke“ Višići i na kraju „Hutovo“ iz Hutova koje je večer kulturno-umjetničkih društava začinilo urnebesnim linđim.

HKUD „Rotimlja“ predstavilo se plesovima iz istočne Hercegovine, iako mlado društvo „Višići“ su prezentirali raznovrstan program, dok je HKUD „Leopold“ predstavio mandolinski sastav sa zanimljivim repertoarom čiji je šlagvort bila numera iz opere „Ero s onoga svijeta“. Starije višićko društvo „Luke“ ponudilo je širok spektar od ženskog putničkog napjevavanja, preko bećarca, pa do hercegovačkih kola uz pratnju tamburaškog sastava.

Ukratko, repertoar kulturno-umjetničke večeri bio je Hercegovina u malom plus zvuci i pjesme slavonije kao šlag. Program je završen pučkom veselicom u Starom gradu.

Manifestacija „Jel’ gabela gdje je prije bila“, nastavlja se športskim programom, malonogometnom utakmicom ženskih ekipa Čapljine i Metkovića na športskom centru „Pivnica“ u ponedjeljak 28. srpnja.

Organizatori manifestacije „Jel’ Gabela gdje je prije bila” su HKUD „Drijeva“ u MZ Gabela.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi