RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Uskrs u Kr. Sutjesci

Napisano 22.04.2014. 12:19
Uskrs u Kr. Sutjesci

Najveći kršćanćanski blagdan i ove godine  proslavljen je u duhu zajedništva i veselja. Proslava je započela svečanom Misom bdijenja u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja  u uskrsnoj noći sa subote 19. na nedjelju 20. travnja, koju je predvodio je sutješki gvardijan fra Zoran Jaković. Nakon blagoslova ognja i paljenja uskrsne svijeće, otpjevan je Hvalospjev uskrsnoj svijeći, biblijska čitanja, a onda je uslijedila svečana Slava.

Središnje misno slavlje u 11.00 sati u župnoj crkvi je predvodio je vikar samostana fra Željko Brkić , koji je u svojoj propovijedi istaknuo:

Danas nam je baš moliti da nađemo adresu gdje stanuje Bog, Možda nije ni ovdje gdje klečiš i moliš. Možda je Bog negdje u kući tvoga susjeda na čija vrata trebaš pokucati. Možda je Bog u srcu tvoga brata kojemu treba svratiti, u srcu tvoje sestre , nevjeste, prijatelja. Tu je možda Bog ali mi ne želimo ići tamo jer nas je uhvatio ponos mi smo u pravu. Naše je pravo kad nas srce naše ne optužuje, kad nam je obraz čist kad smo spremni poniziti se i tražiti oprost premda mislimo da bi drugi to trebao učiniti. To je vjera. Mi nećemo postati drugačiji zato što slavimo Uskrs ako uskrsnuća neće biti u nama.  Ništa ovo ne vrijedi. Mi ne trebamo danas ovdje pljeskati Isusu zato što je Uskrsnuo niti trebamo činiti nekakvo povijesno sjećanje ili komemoraciju njegovu životu. Mi moramo ustati iz svoga groba. Na kraju želio bi da se na ovaj Uskrs dogodi sljedeće: Primjerice netko dođe pred vrata tvoje kuće i kaže ovako: Ovdje živi nepošten čovjek. A otuda se čuje Božji glas: Nije taj ovdje, Uskrsnuo je a onda netko drugi kaže pred drugom kućom ovdje živi osoba koja kleveće trača i laže a otuda glas nije taj ovdje Uskrsnu. Ovdje živi obitelj koja ni do Boga ni do čovjeka ne drži nije taj ovdje niti ti ovdje uskrsnuše, ovdje živi čovjek koje Boga i svetinje psuje , nije taj ovdje Uskrsnu, ovdje živi čovjek koji vara i izdaje svoj narod, nije tu uskrsnu, ovdje živi čovjek koji pije i tako zlostavlja svoje ukućane, nije taj ovdje Uskrsnu. Ako ništa od ovoga neće biti onda ništa onda i za nas od Isusovog Uskrsnuća ama baš ništa.

Link

http://www.kraljeva-sutjeska.com/portal/2014/04/uskrs-u-kr-sutjesci/ 


Nema komentara

Anketa

Ustavi