RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zatvoreni Osmi dani filma: Ivi Gregureviću nagrada za životno djelo

Napisano 15.10.2014. 17:24

Projekcijom filmova “Reket”, Admira Buljugića i “Čefuri raus”, Gorana Vojnovića, sinoć su u Mostaru zatvoreni Osmi dani filma, prenosi Fena.

Ujedno je sinoć hrvatskom glumcu Ivi Gregurevići svečano uručeno priznanje za životno djelo “Stablo ljubavi”, a istu nagradu tijekom otvaranja Festivala primio je i Špiro Guberina.

Tradicionalna nagrada “Stablo ljubavi”, statua mostarskoga kipara Ljupka Antunovića, svake se godine na ovoj manifestaciji dodjeljuje za poseban doprinos filmskoj kinematografiji.

Gregurević je zahvalio na nagradi, izrazio zadovoljstvo što je bio na Osmim danima filma Mostar, te kazao kako se nada da će posjetiti manifestaciju i iduće godine.

Ovogodišnje izdanje Dana filma Mostar otvoreno je 10. listopada u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača” i to projekcijom filma “Broj 55, redatelja Kristijana Milića.

Ukupno je tijekom Festivala prikazano 9 filmova, a uz navedene projektirani su i filmovi “Most na kraju svijeta”, Branka Ištvančića, “Mamula”, Milana Todorovića, “Kosac”, Zvonimira Jurića, “Visoka modna napetost”, Filipa Šovagovića, “Top je bio vreo”, Slobodana Skerlića te “Happy Endings”, Darke Šuvaka.

U sklopu Dana filma održana je i audicija za novi film Kristijana Milića “Mrtve ribe plivaju na leđima”, po scenariju bh. književnika Josipa Mlakića, čiji će se jedan dio snimati u Mostaru početkom 2015. godine.

Osmi dani filma i ove su godine okupili poznate filmaše i ljubitelje filmske umjetnosti. Uz ostale, Festival je posjetio i jedan od osnivača festivala, mostarski glumac s londonskom adresom, Velibor Topić.

Dani filma Mostar održavaju se u organizaciji Kazališno filmske udruge “Oktavijan”, a uz ostale, sponzori ovogodišnje manifestacije bilu su Diners Club BiH, Euroherc osiguranje d.d. te JP Elektroprivreda HZ HB.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi