RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zvao studenta: Halo, tko je to? Papa Franjo je, prijeđimo na ti

Napisano 22.08.2013. 21:27
Zvao studenta: Halo, tko je to? Papa Franjo je, prijeđimo na ti

Halo, tko zove?, upitao je Stefano Canbizza (19). S druge strane slušalice javio se muškarac i rekao: "Ja sam papa Franjo. Pređimo na ti".

Student elektronike iz Padove i strastveni ljubitelj nogometa sa svojom obitelji na blagdan Velike Gospe bio je na misi u Castel Gandolfu. Misu je predvodio papa Bergoglio, a nakon euharistije mladić mu je dao pismo. Nije htio reći što je pisalo, no sadržaj je nagnao papu Franju da ga nekoliko dana poslije nazove.

''Nisam mogao vjerovati. Smijali smo se i šalili gotovo osam minuta. Nazvao me poslije 17 sati, nakon što me prvi put nije našao kod kuće. Rekao mi je: "Da prijeđemo na ti? Misliš li da su apostoli oslovljavali Isusa sa Vi? Ili ga zvali Vaše Visočanstvo? Oni su bili prijatelji, kao ti i ja sad, a prijatelji se oslovljavaju sa ti". Zatražio je da molim sv. Stjepana i da molim za njega. Uputio mi je blagoslov i osjetio sam u sebi snažan rast snage. To je bio najljepši dan moga života'', ispričao je Stefano novinarima talijanskog lista.

Papa Franjo i prije je telefonskim pozivima znao iznenaditi ljude. Samo nekoliko dana nakon što su ga kardinali odabrali za papu, nazvao je u Buenos Aires prodavača novina Danielea.

Pošto se preselio u Rim, Bergoglio mu se javio da bi otkazao pretplatu na novine. Daniel je u prvi mah mislio da se s njim netko pokušava našaliti, no ubrzo je prepoznao glas pape Franje. Nazvao je i Michelea Ferrija, brata tragično stradalog poduzetnika iz Pesara kojeg su ubili pljačkaši. Ferri je Papi poslao pismo puno gorčine, a on ga je nazvao kako bi ga ohrabrio i ulio mu nadu.

Bljesak 


Nema komentara

Anketa

Ustavi