RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika
Rezultati pretrage

2 3 4 ...987 988 989 » 

Kako je Raguž odgovorio na Halilovićev militantni istup na FTV-u

Emisija će, kako prenosi Hrvatski Medijski Servis, biti upamćena, uz ostalo i po militantnom istupu, bivšeg zapovjednika Armije RBiH Sefera Halilovića, koji je kazao kako je “Bosna još uvijek u opasnosti od velikosrpskog i velikohrvatskog hegemonizma, te da Bošnjacima treba vratiti vojni rok, jer neće znat pušku nosit za obranu”. No, Ragužev odgovor bio je drugačiji. -Svi trebamo ustati da Bošnjaci ne osjećaju nekakvu vrstu neprijateljstva, ja to želim ovdje jasno manifestirati, ovdje večeras, ne mogu doživljavati Hrvatsku kao neprijatelja kad je ona punopravna članica EU, koja je sad tu došla i postoje neki kriteriji i standardi koji moraju da se poštuju od strane Hrvatske kad je u pitanju odnos, ja vjerujem da će biti poštovani, i da smo ostavili iza sebe negativna iskustva i poučeni tim lekcijama trebamo otvoriti novu stranicu, kazao je Raguž.
Pročitajte više » | 02.10.2014. | Pregledano 411 put(a)

Čordaš: Obnovili smo 5.000, a uskoro počinjemo izgradnju 1800 novih kuća za Hrvate u RS

„Projekti obnove jedino idu od nas i nešto iz Vlade Republike Hrvatske. Mi smo započeli regionalni stambeni program za 1800 novih kuća Hrvatima RS-a. Taj projekt bi mogao krenuti već sljedeći mjesec. Do sada imamo oko 5 000 obnovljenih kuća i stanova. Naša je želja da barem još tri puta toliko obnovimo ovdje, a onda će i održivi povratak značajno porasti.
Pročitajte više » | 02.10.2014. | Pregledano 106 put(a)

EIB-a sa 100 milijuna eura kreditira nastavak izgradnje autoceste kroz Hercegovinu

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog ugovora o financiranju između Bosne i Hercegovine i Europske investicijske banke – Koridor Vc, Počitelj – Bijača, kojim je odobren kredit u iznosu od 100 milijuna eura, s rokom otplate od 25 godina, uz grejs period od šest godina.
Pročitajte više » | 01.10.2014. | Pregledano 283 put(a)

Štrajk upozorenja u srednjim školama Županije Zapadnohercegovačke

Danas je održan štrajk upozorenja u srednjim školama Županije Zapadnohercegovačke. Razlozi su, kako navode iz Sindikata brojni, a osnovni je odnos Vlade prema srednjem obrazovanju.
Pročitajte više » | 01.10.2014. | Pregledano 154 put(a)

U HNK Mostar: Glazbeno-poetsko-scenski recital „Hercegovina“ Treći dio

Zajednička odrednica svih pjesama koje su dio kolaža jest – Hercegovina, sa svim svojim ljepotama, tugama i ponosima. O Hercegovini pjevaju svi, i oni koji su tu rođeni, i oni drugi, koji su bili rođeni i živjeli drugdje. Poetska tematika je, naravno, različita. Pjeva se i o našoj gangi, u kojoj „jecaju sve tuge naše“. Pjeva se i o teškim danima hercegovačkih seljaka, o Širokom Brijegu i Lištici, o vraćanju u Hercegovinu.
Pročitajte više » | 01.10.2014. | Pregledano 95 put(a)

VIDEO: Bosanskohercegovački lonac u HDZ-ovoj predizbornoj kampanji

U sklopu predizborne kampanje, HDZ BiH u bh gradovima potencijalnim glasačima ”pojašnjava” stanje u Bosni i Hercegovini igrokazom ‘BH lonac’.
Pročitajte više » | 01.10.2014. | Pregledano 225 put(a)

Ljubić: Nakon razgovora s jednim duhovnim autoritetom odbacio sam ponudu vođe Platformaša

Prije četiri godine nakon općih izbora bio sam pozivan kao predsjednik i vođa jedne koalicije iz Sarajeva, da preuzmem sve pozicije u vlasti Federacije i na dalje, međutim nakon razgovora s jednim uvaženim duhovnim autoritetom u BiH, ja sam rekao da to ne mogu prihvatiti, ukoliko bi to prihvatio, ja bih prihvatio da je BiH moguća bez jednoga naroda, ja to ne mogu, ja to neću uraditi, sebi sam rekao, pokušati ću sjesti s dr. Čovićem i dogovoriti sporazum. U razgovoru s dr. Čovićem, vidio sam jedan iskreni pristup. Od kuda je ta iskrenost poticala? Ta iskrenost je poticala iz odgovornosti za budućnost hrvatskog naroda. Dragane, ja sam to tada prepoznao i ove četiri godine si posvjedočio, da nisi iznevjerio ni mene ni hrvatski narod, zato iz te odgovornosti zaslužuješ više nego itko da budeš izabran za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i ja pozivam sve da se na taj način izjasne“, zaključio je svoj govor dr. Ljubić.
Pročitajte više » | 01.10.2014. | Pregledano 351 put(a)

Stranke HNS-a održale završni predizborni skup u Sarajevu

Nismo digli ruke od Sarajeva kako bi neki voljeli. Ono što radimo i način na koji to radimo iza sebe krije vjerodostojnost politike koju zagovaramo, rekao je dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH na dobro posjećenom skupu, koji se održao u Franjevačkom međunarodnom studentskom centru u Sarajevu.
Pročitajte više » | 01.10.2014. | Pregledano 296 put(a)

Bevanda: Presuda Sejdić- Finci se mora provesti, ali i riješiti hrvatsko pitanje

Svatko bira kako će se ponašati, živjeti i komunicirati. Kritičan sam zbog načina na koji je Vlada formirana. Ne može nitko izbrisati da je poništena odluka SIP-a i da je formirana onako kako jeste. To je činjenica i nadam se da se takvo nešto nikada više neće ponoviti.
Pročitajte više » | 01.10.2014. | Pregledano 275 put(a)

VIDEO Topić: General Praljak je 1993. godine ratovao protiv ISIL-a!

“General Praljak je 1993. godine ratovao protiv ISIL-a, kako ih sada zovu islamske države, istih onih protiv kojih sada ratuje čitav svijet” poručio je Topić.
Pročitajte više » | 30.09.2014. | Pregledano 780 put(a)

Čitluk: “Središnja Bosna i Posavina očekuju da Hercegovina povuče glas zajedništva”

HNS smo pokrenuli jer smo željeli poslati jasnu poruku da nas ne mogu poniziti i saviti nam kralježnicu, što god mislili o nama, a pokušali su to u zadnji 15 godina više puta, u glasu kako treba iseliti hrvatski narod, jer ima svoju drugu domovinu. HNS je skup svih Hrvata koji razmišljaju hrvatski u BiH i koji nakon ovih izbora žele poslati jasnu poruku, a to će biti svi oni koji su izabrani na ovim izborima, o hrvatskom nacionalnom pitanju u BiH, i o identitetu hrvatskog naroda u BiH, to je HNS BiH, kazao je Čović.
Pročitajte više » | 30.09.2014. | Pregledano 445 put(a)

Jajce: Šopovi dani na Plivi

Hrvatsko kulturno društvo Napredak podružnica Jajce organizira 13. izdanje tradicionalne pjesničke manifestacije Šopovi dani na Plivi, od 6. do 11. listopada u Jajcu. Ovogodišnji 13. Šopovi dani na Plivi su ujedno i 110. obljetnica od rođenja jajačkog pjesnika Nikole Šopa (1904 – 1982).
Pročitajte više » | 30.09.2014. | Pregledano 123 put(a)

Obilježen blagdan sv. Mihovila, zaštitnika policajaca

U povodu obilježavanja blagdana sv. Mihovila, zaštitnika policajaca, predstavnici Udruge specijalne policije HR HB u ponedjeljak navečer položili su vijenac te upalili svijeću ispred spomen obilježja poginulim braniteljima ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.
Pročitajte više » | 30.09.2014. | Pregledano 310 put(a)

Ilija Lasić imenovan za komesara policije HNŽ

Oko izbora komesara u ovoj županiji duže od godinu dana vodi se spor hrvatskih i bošnjačkih stranaka, a Vlada zbog ovog pitanja nije zasjedala nekoliko mjeseci, jer nije bilo moguće postići suglasnost. Ranije je već jedan natječaj poništen, a početkom mjeseca bošnjački ministri nisu se pojavili na sjednici Vlade kada se ovo pitanje trebalo naći na dnevnom redu. SDA i SDP ne pristaju da se za komesara imenuje Hrvat, jer su Hrvati na svim ostalim rukovodećim funkcijama u županiji kada je u pitanju sigurnost.
Pročitajte više » | 30.09.2014. | Pregledano 302 put(a)

Leko: Hrvati traže isti status kao druga dva konstitutivna naroda u BiH

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko s izaslanstvom započeo je jučer dvodnevnu posjetu sjevernom dijelu BiH upućujući jasnu poruku službene hrvatske države da Hrvati u BiH moraju biti jednakopravni u ovoj zemlji s druga dva naroda. Susreo se s brojnim dužnosnicima u Tuzli, Brčkom i Odžaku, a svoj posjet nastavlja danas u Posavskoj županiji.
Pročitajte više » | 30.09.2014. | Pregledano 490 put(a)
2 3 4 ...987 988 989 »