RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

25 godina HDZ-a BiH u Vitezu: Zajedništvom ispuniti očekivanja Hrvata

Napisano 24.04.2015. 21:21

Pred više od 350 gostiju jučer je u dvorani Hrvatskog doma u Vitezu proslavljeno 25. godina rada HDZ BiH u Vitezu. HDZ BiH ovaj jubilej dočekao je u pobjedničkoj atmosferi, a veliki broj gostiju, povećanje članstva i dobar izborni rezultat govore da je HDZ BiH u Vitezu na pravim tračnicama. Među gostima, izuzev stranačkih dužnosnika, bili su i predstavnici viteških gospodarstvenika, Alojz Mlakić, Drago Kafadar, Pero Gudelj, Franjo Rajković..., kao i predstavnici braniteljskih udruga, kulturno- sportskih udruga i drugih sfera javnog života.

O radu organizacijskih cjelina koje unutar HDZ-a BiH djeluju govorili su njihovi predsjednici. U ime Kluba utemeljitelja HDZ BiH goste je pozdravio jedan od osnivača stranke, Rudo Kurevija, dok se u ime ZŽ Kraljica Katarina Kosača prigodnim govorom obratila Katica Čerkez. Rad i ciljeve OO Mladeži HDZ BiH Vitez prezentirao je predsjednik viteške organizacije Mladeži, Jakov Križanović, uz poseban osvrt na položaj mladih u društvu, priopćeno je iz OO HDZ BiH Vitez.

U svojstvu domaćina okupljene goste iz svih sfera društva, ali i visoke stranačke dužnosnike pozdravio je predsjednik OO HDZ BiH Vitez i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije, Boris Marjanović, koji je sublimirao rad stranke s naglaskom na rad u posljednje dvije pobjedničke godine, u kojima je, kako je kazao, HDZ BiH Vitez konsolidiran i otvoren članstvu.

„Za hrvatski narod jako je bitno zajedništvo, jer jedino ukoliko se držimo zajedno možemo ispuniti sva očekivanja hrvatskog naroda", dodao je Marjanović.

Svojim dolaskom i riječima ohrabrenja i potpore svečanu akademiju uveličali su i visoki dužnosnici HDZ-a BiH, zamjenik predsjednika HDZ BiH i predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a BiH u Zastupničkom domu PS BiH, Nikola Lovrinović, dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjendik F BiH, Marinko Čavara, te Lidija Bradara, članica Predsjedništva HDZ-a BiH i predsjedateljica Doma naroda PFBiH.

U zabavnom dijelu programa nastupio je Mješoviti pjevački ansambl "Viteški akordi", Orkestar harmonika Hrvatskog kulturnog društva "Napredak", podružnica Vitez. Muška izvorna pjevačka skupina "Krčevljani", koje je pratio ugledni viteški gospodarstvenik i vijećnik HDZ-a BiH, Pero Gudelj, kao i članovi Kulturno umjetničkog društva "Topala", također iz Vitez.

Neposredno pred početak svečane akademije predsjedništvo OO HDZ-a BiH Vitez i dužnosnici HDZ-a BiH položili su cvijeće ispred Spomen sobe u Vitezu.

Dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi