RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Akcija Šiling: Uhićeni članovi Hell Angelsa i Red Devilsa

Napisano 10.04.2014. 20:12
Akcija Šiling: Uhićeni članovi Hell Angelsa i Red Devilsa

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, više desetina policijskih službenika Policije Brčko distrikta BiH i MUP-a RS, na području Brčkog i sjevernog dijela BiH, provelo je združenu akciju kodnog naziva "Šiling".

U okviru ove akcije lišeno je slobode više osoba i izvršeni su pretresi na oko deset lokacija, a među osumnjičenima lišeni su slobode i članovi motorističkih grupa "Hell Angels" i "Red Devils".

U ovom predmetu ostvarena je značajna suradnja između tužiteljstava i policije Bosne i Hercegovine, Austrije i Slovenije, a u više navrata je zaplijenjeno oko 1,2 kilograma "heroina".

Ove kriminalne grupe sudjelovale su i u međunarodnoj trgovini oružjem, koja je u jednom navratu spriječena, prilikom trgovanja oružjem iz Bosne i Hercegovine u Austriju.

Tužiteljstvo BiH je više mjeseci koordiniralo operativni policijski rad na terenu i provođenje radnji dokazivanja, kako bi se prikupili jaki dokazi protiv počinitelja ovih krivičnih djela organiziranog kriminala, koji su, između ostalog, članovi motorističkih grupa koje djeluju u BiH i inozemstvu.

Osobe lišene slobode bit će u zakonskom roku predane tužitelju koji će ih ispitati i nakon toga odlučiti o pokretanju prijedloga za određivanje pritvora, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Bljesak 


Nema komentara

Anketa

Ustavi