RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ako uskoro ne bude oborina, moglo bi doći do redukcije vode

Napisano 23.07.2017. 23:05

Visoke temperature i nekontrolirana potrošnja u mnogim gradovima diljem BiH izazvali su probleme, zbog čega su uvedene brojne redukcije. Apeli onima koji vodu troše nekontrolirano dolaze iz svih gradova BiH, a u nekima od njih uvedene su i novčane kazne zbog zalijevanja poljoprivrednih površina.

Upozoravamo građane da se voda s javnog vodovoda koja je namijenjena za opskrbu kućanstava ne koristi za natapanje poljoprivrednih površina. Molimo za savjesnost u potrošnji kako bismo svim korisnicima omogućili dostupnost vodi. Također najavljujemo pojačane kontrole te će svi oni koji postupaju suprotno odluci o komunalnom redu biti propisno sankcionirani - kazao je Vjekoslav Filipović, direktor JP "Komunalno" Grude.

Mihovil Skaramuca iz JKP Ravno kazao je kako je potrošnja vode i u toj općini velika. Kako kaže, redukcije rade svakodnevno, ali još uvijek nema potrebe za novčanim kaznama jer tijekom noći zatvaraju vodu.

Vedran Markotić iz Ljubuškoga vodovoda kazao nam je kako u toj općini još uvijek nisu imali redukciju.
Stanje je pod kontrolom, no, ako uskoro ne bude oborina, a temperatura nastavi rasti, moglo bi doći do problema s vodoopskrbom - kaže Markotić.

U Mostaru, baš kao i u većini prethodno navedenih općina, do sada nije bilo prevelikih problema kada je u pitanju prekomjerna potrošnja vode, što nam je potvrdio i Ivo Puljić iz mostarskoga Vodovoda.

Kazao nam je kako do sada još uvijek nisu uvodili redukcije i dodao kako je ova godina rekordna po toplini, što ne znači da se neće uvoditi stroge mjere štednje, ali i biti izdavane novčane kazne, piše VL.


Nema komentara

Anketa

Ustavi