RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Al-Jazeera stiže u Sarajevo i pokreće vehabijski TV kanal

Napisano 04.04.2010. 06:47

Ta je informacija potvrđena na sjednici Gradskog vijeća Sarajeva koje je prihvatilo odluku kojom se izvan snage stavlja odluka o preuzimanju 100 posto udjela u Privrednom društvu PEP d.o.o. u čijem je sastavu i NTV, javlja Dnevnik.ba.

Globalna televizijska mreža sa sjedištem u Kataru Al-Jazeera preuzet će sarajevsku televiziju NTV Studio 99 i otvoriti područni ured za cijelu regiju. Ta je informacija potvrđena na sjednici Gradskog vijeća Sarajeva koje je prihvatilo odluku kojom se izvan snage stavlja odluka o preuzimanju 100 posto udjela u Privrednom društvu PEP d.o.o. u čijem je sastavu i NTV, javlja Dnevnik.ba.

Grad Sarajevo dosad je u NTV uložio 318.384 KM (oko 1,2 milijuna kuna), a taj će iznos Al-Jazeera prilikom preuzimanja televizije isplatiti Gradu.

- Televizija Al-Jazeera u Sarajevu će pokrenuti regionalno predstavništvo, što će otvoriti nova radna mjesta - rekao je gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen koji je članovima Gradskog vijeća predložio ustupanje NTV Studija 99 Al-Jazeeri.

Ipak, odlukom nisu svi zadovoljni. Osnivači NTV-a smatraju da odluka o "poklanjanju" ove kuće Al-Jazeeri ne može biti provedena zbog neriješenih vlasničkih odnosa.

Neki djelatnici Al-Jazeere koji žive u BiH potvrdili su da njihova kuća želi preuzeti sarajevski NTV, ali nisu željeli otkriti detaljnije informacije. Najavili su da će osoba nadležna za postupak preuzimanja za nekoliko dana doći u BiH.

(Večernji List, Zagreb)


Nema komentara

Anketa

Ustavi