RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Angela Merkel ne želi čuti da u BiH nema dogovora o nastavku EU puta

Napisano 30.06.2016. 21:25

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je nakon sastanka s članovima Predsjedništva BiH u Berlinu da je Bosna i Hercegovina napravila veliki napredak na putu ka europskim integracijama, te ponudila svu moguću pomoć svoje zemlje.

Također,  njemačka kancelarka Angela Merkel kazala je danas nakon sastanka s članovima Predsjedništva u Berlinu da podržava sve pozitivne procese koji se događaju u BiH, prenosi Dnevni avaz.

Također, pohvalila je i napredak reformskih procesa, ali i naglasila kako ne želi čuti da u Bosni i Hercegovini nema dogovora o nastavku EU puta.

– Njemačka će učiniti sve da pomogne BiH na njenom putu, kako financijski, tako i u drugom obliku – kazala je Merkel.

Predsjedavajući i članovi Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Mladen Ivanić, točno u podne sastali su se s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, u Berlinu.

Merkel je državni vrh BiH dočekala uz najviše vojne i državničke počasti na platou ispred Saveznog ureda njemačke kancelarke, uz intoniranje i bh. himne.

Nakon dočeka, članovi Predsjedništva i Merkel otpočeli su sastanak, na kojem će najviše govora biti o blokadi europskog puta BiH, nakon što je Mladen Ivanić, odbio prihvatiti izvješće o adaptiranom Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju.

Prije susreta s kancelarkom Merkel, članove Predsjedništva BiH primio je predsjednik Njemačke Joachim Gauck, u predsjedničkoj rezidenciji, nekadašnjem dvorcu Bellevue.


Nema komentara

Anketa

Ustavi