RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Banja Luka: Motornom pilom oštetio vrata crkve

Napisano 07.02.2016. 17:46

Biskup banjolučki Franjo Komarica očekuje da nadležne institucije sankcioniraju osobu koju je jutros oštetila vrata na katoličkoj crkvi Uznesenja blažene djevice Marije u Mišinom Hanu kod Banje Luke.

Komarica je za Fenu rekao kako ne želi da se čitav slučaj dramatizira, iako su vjernici uznemireni, ali očekuje reakciju nadležnih kako se ne bi događali napadi na vjerske objekte i katoličku zajednicu u Banjoj Luci.

- Očekujem da nadležne ustanove, tužiteljstvo i sud urade svoj dio posla, rekao je banjolučki biskup. Komarica, koji je obišao župu u Mišinom Hanu, precizirao je da na svu sreću nije napadnut župnik niti netko od vjernika i građana.

Šteta na vjerskom objektu je vidna, oštećena su vrata, koja će biti neophodno zamijeniti, a napadač je motornom pilom zarezao i jedno stablo u krugu župe u Mišinom Hanu.

Komarica kaže da je policija izašla na mjesto događaja i uhitila izvršitelja, za koga su rekli da je od ranije poznat organima unutarnjih poslova i liječen je u psihijatrijskim ustanovama.

Banjolučka policija uhitila je danas muškarca iz tog grada koji je oštetio vrata na katoličkoj crkvi, potvrdila je ranije Feni glasnogovornica CJS Banja Luka Marija Markanović.

Slučaj je prijavljen Policijskoj stanici Potkozarje jutros oko 8.45 sati.

Markanović je rekla da je policija uhitila Đ.M. (1974.) te pronašla i motornu pilu kojom je oštetio vrata katoličke crkve.

Neslužbeno, uhićen je Đuro Majstorović, a radi se o osobi koja je od ranije poznata policiji i više puta je liječena u psihijatrijskoj ustanovi.

Markanović je naglasila da CJS Banja Luka oštro osuđuje napad na vjerske objekte i poziva građane da se suzdrže od svakog vida nasilničkog ponašanja.

Fena


Nema komentara

Anketa

Ustavi