RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Bevanda: O mehanizmu koordinacije tek kad se izjasne entitetske vlade

Napisano 13.02.2016. 12:03

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda rekao je kako će usvojeni mehanizam koordinacije komentirati tek nakon što se o svemu službeno izjasne entitetske vlade, koje još nisu dostavile izjašnjenje Vijeću ministara.

"Dobar dio mandata na čelu Vijeća ministara BiH proveo sam radeći na mehanizmu koordinacije i mislim kako je taj posao mogao biti urađen i ranije da smo malo manje robovali sujetama i teorijama zavjere, a da smo se više držali činjeničnog stanja, ustavnog okvira, pa i date riječi", naglasio je Bevanda.

Bevanda smatra da nije preuranjeno podnošenje aplikacije za status kandidata BiH za članstvo u Europsku uniju.

On je za "Glas Srpske" rekao da treba početi obavljati posao koji se mora uraditi na prilagođavanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, umjesto da se polemizira o već utvrđenim standardima.

"Aplikacija će sasvim sigurno biti predana u ponedjeljak, 15. veljače. To nije samo dobra vijest, nego i pokazatelj našeg jasnog opredjeljenja da zakoračimo ka EU i prihvatimo europske standarde u svim segmentima života", dodao je Bevanda.

Govoreći o mogućim posljedicama tradicionalne trgovine sa Hrvatskom, Bevanda je rekao da je na BiH da pregovorima dođe do najboljeg rješenja za svoje gospodarstvo kroz kompenzacijske mjere kao što je proširenje pretpristupnih fondova za BiH i druge dostupne mehanizme.


Nema komentara

Anketa

Ustavi