RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

BiH prva zemlje Europe po broju boraca tzv. Islamske države

Napisano 20.11.2015. 19:04

BiH se ponovno našla u neslavnom društvu. Ovoga puta po odnosu broj boraca iz BiH koji se bore na strane tzv. Islamske države u odnosu na broj stanovnika države.

Nakon posljednjih terorističkih napada u Parizu, i100 je napravio infografiku koja pokazuje odnos broja boraca ISIS-a po glavi stanovnika u 15 različitih država.

Podaci koje je prikupila Statista pokazuju da Jordan i Tunis daju značajno više boraca ''po glavi stanovnika'' od bilo koje druge zemlje. Kosovo i BiH su, pak, vodeće europske zemlje kad je u pitanju broju boraca tzv. Islamske države proporcionalno broju stanovnika, objavio je Iflscience.com

Belgija je u studiji bila zemlja Europske unije koja ima najviše boraca u ISIS-u.  Procjenjuje se da 40 Belgijanca ratuje za ISIS na milijun stanovnika.

No, to je i dalje značajno manje od BiH i Kosova koje daju 92 odnosno 83 borca ISIS-u na svakih milijun stanovnika.

Autori istraživanja su naveli kako im nije cilj ohrabrivati bilo kakve negativne stavove prema bilo kojoj od zemalja, nego da pomognu otkriti složene socioekonomske i političke faktore koji utječu na to da se ljudi odluče priključiti tzv. Islamskoj državi.

Dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi