RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Bivši fratar Luka Markešić: Ukinuti kantone i proglasiti Islamsku Republiku!

Napisano 26.05.2013. 15:13

Açılış Konuşması mufti Luka Markesic (YDD), Prof tarafından verildi Lada Sadiković (Circle 99) Miladin Vidakovic (SGV-PR) ve Prof Omer İbrahimagiç'i (VKBI).


Sunumunda, Prof olarak İbrahimagiç'i Ekim ayında Güvenlik Konseyi tarafından sunulan raporda Yüksek Temsilcisi BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Dayton mevcut kullanım ve Güvenlik Konseyi'ne yapılan öneriler üzerinde analizler için uluslararası anayasal avukatlar bir uzman grubu oluşturmak istenir önerdi.

"Güvenlik Konseyi, AB üyeliği için Bosna-Hersek uygun olurdu Anayasa bir siyasi ve hukuki destek reformu olacaktır yasal olarak bağlayıcı bir karar alması gerektiğini," Ibrahimovic dedi.

O dediği gibi kantonlar ve Federasyon ve Devlet ve, için büyük engel, hareket DDY Federasyonu kantonlar olmadan örgüt değil, aynı zamanda işletmelerin olmadan BH organizasyonu temsil etmek olduğuna inanmaktadır, çünkü ABD Büyükelçisi girişimi Fr Luke Merkešić tarafından karşılandı.

 

Federasyon Konseyi reformu fikrini vatandaşların ve STK'lardan artan bir destek aldığını vurgulayan Vidakovic vatandaşların daha iyi, daha verimli ve fonksiyonel BH istiyorum, ve bu anayasal reform Federasyonu ve Sırp Cumhuriyeti için iyi bir temel olduğunu söyledi.

"Biz bu etkinlik ile devam etmek gerekir. Önemli bir katkı yapmak için bekliyoruz. Vatandaşların dernekleri ve statükoyu memnun STK'lar olmadan, bu reformların hiçbir başarı yoktur, ve bir iş ise, gerçek sonuçlar bekleyebilirsiniz," Vidakovic dedi.

Lada Sadiković, devletin karşı karşıya birçok biri olduğu için genel sorunu, Avrupa-Atlantik entegrasyonu sadece Sejdic ve Finliler uygulanması hakkında değil doğru BH'nin ilerleme kalır tahmin edilmektedir.

"Bir anayasanın kalite geliştirme bir ülkenin ekonomik düzeyi ölçülür - Sadiković dedi ve reform ihtiyacı, ancak düzenlemek ve devletin dikey ve yatay yapısı gerek devlet düzeyinde hukuki işlemler hiyerarşisi bağlamında ülke bağlamında, olduğu görüşünü dile" Sadiković dedi.


O Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği politikalarının büyük bir farklılık politikası olduğunu işaret etti.

Dört sivil toplum örgütleri, katılımcılar mevcut oturumu, YTD BH formu uluslararası toplum ve yerel kamu otoriteleri arasında bir diyalog üzerinde çalışacak bir arkadaş grubu içinde kurumlar için bir girişim başlattı ve STK sektör, sivil toplum ve seçilmiş vatandaşlar, inisiyatifine var Yüksek Temsilci Yardımcısı.

Daire 99 Adil Kulenoviç başkanı söyledi "esas olarak aşağı uluslararası yerel, ulusal, uluslararası ve sonuç suçlamak aslında şimdiye kadar tüm tartışma, çünkü iç ve dış aktörler arasındaki irtibat adam olmalıdır".


Nema komentara

Anketa

Ustavi