RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Bobanovo, naselje u sunčanoj i toploj Hercegovini

Napisano 06.01.2010. 05:17

U cijelosti prenosimo članak sa portala bobanovo.com

Bobanovo U sunčanoj i toploj Hercegovini, na plodnoj ( ali i žednoj ) Dubravskoj visoravni, smjestilo se BOBANOVO, na prostoru općina Stolac i Čapljina.
Ovo mjestašce sa oko 400 novoizgrađenih obiteljskih kuća posljednjih godina je toliko puta, skupa sa ŠUŠKOVIM NASELJEM, osporavano i bezrazložno napadano u svim medijima i u javnim nastupima pojedinaca i grupa.


Tko smo i što smo pa im toliko smetamo?

Nakon potpisivanja „Dejtonskog“ mirovnog sporazuma i pored obećanja kako će svima biti omogućen povratak svojim domovima, od strane međunarodne zajednice nikada nije bilo dovoljno dobre volje da se stvore povoljni uvjeti za povratak velikog broja prognanih i raseljenih Hrvata na prostore središnje Bosne i tkz. Republike Srpske.

Uvidjevši to, a pod neviđenim pritiskom da napuste objekte u kojima su živjeli tijekom Domovinskog rata, prognani i raseljeni Hrvati traže, te od općina Stolac i Čapljina dobivaju zemljište na kojem započinje izgradnja velikog broja obiteljskih domova.

Želja da se ponovno osjeti ljepota vlastitoga doma, nakon što im je u ratu sve spaljeno, opljačkano ili uništeno, jača je od svih problema koje stvaraju Bošnjaci i međunarodna zajednica, tako da je u posljednjih 6-7 godina na prostoru jugoistočne Hercegovine napravljeno nekoliko novih naselja, među kojima, bez uvrede, i najljepše BOBANOVO.

U posljednje dvije godine se skoro dovršila izgradnja Crkve u Bobanovom, izgrađeno je sportsko igralište u sklopu osnovne škole. Isto tako u zadnje dvije godine općina Stolac je asfaltirala dvije glavne ulice koje vode kroz Bobanovo.                                                                                                  
U tijeku su i planovi za izgradnjom vodovoda koji bi riješio i pitanje opskrbe vodom ne samo Bobanovog nego i čitave Dubravske visoravni. Samo da napomenem da je završen projekt izgradnje vodovoda za naselja Modriča i Šuškovo naselje. Naše Bobanovo polako ali sigurno napreduje u jedno od najljepših naselja u općini Stolac ali i šire.

Svemu tome su zaslužni na prvom mjestu mještani naselja a isto tako ne smijemo zaboraviti ni ulogu općine Stolac i načelnika opcine Gosp. Boškovića koji se puno zauzima za daljnju izgradnju infrastrukture u našem naselju ali i drugim naseljima općine Stolac.

Na kraju članka stoji:

Dragi posjetitelji želja nam je da pokretanjem ove stranice približimo BOBANOVO svijetu, ali i svijet BOBANOVU. Želimo svima kazati kako je ovdje naš dom i to je naš izbor, a svim našim rođacima i prijateljima, znanim i neznanim, koji su izabrali druge mogućnosti, želimo svu sreću ovoga svijeta, te ih pozivamo da posjećivanjem ove naše stranice i razmjenom informacija i dalje ostanemo u bliskom kontaktu kroz sjećanja na rodni kraj.

bobanovo.com

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi