RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Bobovac: Domovinski molitveni sustret pripadnika Oružanih snaga Hrvatske i BiH

Napisano 25.10.2014. 22:38
Bobovac

Molitveni dan za Domovinu i hodočašće na Bobovac katolika pripadnika Ministarstva obrane, Oružanih snaga i redarstvenih snaga Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine upriličen je na Bobovcu kod Kraljeve Sutjeske.

Misno slavlje na Bobovcu, koji se nalazi na području župe Kraljeva Sutjeska predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u suradnji sa vojnim biskupima u BiH i Republici Hrvatskoj, monsinjorom Tomom Vukšićem i monsinjorom Jurijem Jezerincem, te uz koncelebraciju vojnih kapelana i drugih svećenika.

Prigodnu propovijed uputio je i biskup Vukšić. Program molitvenog pohoda započeo je okupljanjem kod rijeke Bukovice ispod starog grada Bobovca, odakle se po običaju organizirano, u molitvenoj procesiji, krenulo prema Bobovcu. Kardinal Puljić odredio je i da se 25. listopada, na smrtni dan kraljice Katarine Kosača, u svim župama slavi Misa za Domovinu. Molitveni pohod Bobovcu pokrenuo je kardinal Puljić u znak sjećanja na dan smrti bosanske kraljice Katarine Kosača 25. listopada 1478. s ciljem ujedinjenja u molitvi za vlastiti narod i domovinu Bosnu i Hercegovinu, ali i za sve ljude i narode koji u njoj žive. Ove godine kardinal Pulljić obilježava dvadesetu godišnjicu od stupanja na mjesto metropolita vrhbosanskog. Tim povodom pripadnici Granične policije uručili su prigodnu sliku kardinalu Puljiću.


Nema komentara

Anketa

Ustavi