RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Bobovac: Molitveni dan za Domovinu okupio veliki broj vjernika

Napisano 22.10.2016. 18:25

Danas, 22. listopada 2016. godine na kraljevskom gradu Bobovcu upriličen je XV. molitveni dan za Domovinu Vrhbosanske nadbiskupije i XIII. hodočašće na Bobovac katolika pripadnika Ministarstva obrane, Oružanih snaga BiH i redarstvenih snaga. Sve je počelo molitvenom procesijom od rijeke Bukovice prema Bobovcu, gdje je misno slavlje predvodio nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić. U pozdravnoj riječi kardinal Puljić zahvalio je svima koji su došli na Bobovac na zajedničku molitvu za domovinu, a poseban pozdrav uputio je vojnom ordinariju iz Republike Hrvatske mons. Juri Bogdanu, kapelane, časnike i dočasnike koji su ga dopratili. Pozdrav je uputio policijskim redarstvenicima, hodočasnicima iz svih krajeva, svećenicima, bogoslovima, sjemeništarcima, časnim sestrama i članove zbora koji su pjesmom uveličali misno slavlje. Kardinal je uputio pozdrav predstavnicima svih društvenih i političkih struktura na čelu sa članom Predsjedništva BIH iz reda hrvatskog naroda dr. Draganom Čovićem, te predstavnicima medija, posebno spomenuvši naš radio Bobovac koji je izravno prenosio ovo misno slavlje, a preuzimali su ga Radio Herceg Bosne i radio Marija BiH.

Naveo je da se vjernici na Bobovcu okupljaju zbog naše povijesti i zbog papine prošlogodišnje poruke iz Sarajeva da ne smijemo zaboraviti svoju povijest. "Zbog toga se okupljamo na korijenima naše povijesti i želimo moliti za mir i za našu domovinu, za jednakopravnost, da se svaka zloća ukloni,a dobrota raste", kazao je kardinal Puljić.

Nadahnutu propovijed imao je vojni biskup u Bosni i Hercegovini mons. Tomo Vukšić, koji je sve vjernike podsjetio na obilježavanje godine milosrđa i na njezinu važnost.

Na kraju misnog slavlja uručeni su i prigodni darovi - tako je član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović uručio sliku, rad pripadnika Treće bojne iz Orašja, vojnom biskupu u RH mons. Juri Bogdanu. Vojni kapelan fra Mate Ogara uručio je sliku ministrici obrane BiH Marini Pendeš u znak zahvalnosti za sve što je Ministarstvo obrane  dosada činilo i što će činiti u budućnosti za ovaj molitveni pohod. U ime uposlenika Kazneno popravnog zavoda Zenica sliku Posljednje večera uzoritom kardinalu Vinku Puljiću uručio je zamjenik direktora KPZ-a Ivica Dujmović. Na kraju je vojni biskup u BiH mons. Tomo Vukšić uručio umjetničku sliku Domenika Gonzija gvardijanu Franjevačkog samostana u Kraljevoj Sutjesci fra Željku Brkiću.

Ovogodišnji molitveni pohod okupio je veliki broj vjernika, unatoč prilično lošim vremenskim uvjetima. Nakon završetku molitvenoga pohoda svi vjernici okupljeni na Bobovcu bili su pozvani na već tradicionalni ručak - vojnički grah.


Ispiši
Ocijeni: 2.6
11716 pregleda

Nema komentara

Anketa

Ustavi