RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Bojan Domić: Promemorija travničkih Hrvata svakim danom ima sve širu potporu

Napisano 28.04.2016. 09:55

Promjena statusa Općine Travnik u modernu gradsku zajednicu je peticija koju je do sada potpisalo preko 800 ljudi, kako iz cijele BiH, tako i iz svijeta. Borbu za jednakopravnost travničkih Hrvata prepoznali su i drugi. Za portal HercegBosna.org zamolili smo predsjednika OO HDZ BiH Travnik, Bojana Domića, da kratko prokomentira trenutno stanje koje se tiče peticije i Promemorije travničkih Hrvata, kao i odjeka koje su ovi procesi izazvali među građanima. Evo što nam je gosp. Bojan Domić rekao:

„Prije svega moram iskazati svoje zadovoljstvo da Promemorija travničkih Hrvata svakim danom  ima sve širu potporu. Drago mi je što se ta potpora iskazuje jednim širokim konsenzusom nas  Hrvata Travnika. Pored hrvatskih političkih stranaka koje djeluju u Travniku potpisale su je i naše udruge iz Domovinskog rata a također  i predstavnici  svih naših mjesnih zajednica u Travniku. Spremaju se to uraditi i sve naše kulturne, športske odnosno sve organizacije i institucije Hrvata iz Travnika. Mnogi pojedinci kako Hrvati tako i naši susjedi i prijatelji iz drugih naroda svakodnevno nam iskazuju potporu i potpisuju peticiju za preustroj Općine Travnik u modernu gradsku zajednicu“, rekao je Domić.

Nadalje dodaje: „Posebno zadovoljstvo svima nama Travničanima predstavlja ta potpora koja nam dolazi iz drugih sredina i iz svih viših političkih razina vlasti. To nas ohrabruje i govori nam da nismo sami u našem opravdanom traženju. Potpisi potpore koji su danas došli od svih Hrvata zastupnika u Saboru naše Županije meni govore da se Hrvati mogu okupiti oko jednog opravdanog zahtijeva koji je samo traženje koje ja često nazivam ukratko "Pravdom (i) za Travnik". Hrvati bez obzira na političku pripadnost u Saboru Županije Središnja Bosna daju bezrezervnu potporu ovomu projektu to me čini i optimistom jer kad se Hrvati slože mogu učiniti velike stvari. O tome nas ući naša povijest. „

 „Važno je i kazati o ovom našem zahtjevu da mi ništa ne tražimo, što ne mislimo da trebaju imati i drugi, u nekim drugim sredinama i što ti drugi  već i uživaju. Ako nam Ustav jamči da smo u ovoj našoj Bosni i Hercegovini svi  jednaki i konstitutivni onda to trebamo biti u svim lokalnim sredinama u ovoj zemlji, posebno u onim multietničkim. Znači jednaki i konstitutivni, ali svi, nema jednakijih i konstitutivnijih kako bi neki čini mi se željeli, kazao je na kraju razgovora za portal HercegBosna.org Bojan Domić.


Nema komentara

Anketa

Ustavi