RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Bombaški napad na motel pun talijanskih hodočasnika

Napisano 27.04.2010. 11:55

ČITLUK – Stanovnike naselja Bijakovići kod Međugorja rano u ponedjeljak probudila je snažna detonacija zasad nepoznate eksplozivne naprave. Nepoznati bombaš je oko 3.30 sati bacio eksplozivnu napravu pred motel “Palas” čiji je vlasnik čitlučki poduzetnik Gojko Jerković zvani Goja.

Turisti u šoku

Šteta nije velika, ali dvorište je puno oštećenja od gelera. Na mjestu eksplozije jučer smo zatekli radnike koji su čistili dvorište nakon eksplozije. Kako smo mogli vidjeti, geleri su oštetili dio fasade na pansionu, kao i tri automobila koji su bili parkirani u dvorištu. Najveća šteta je nastala na automobilu marke Mercedes GL 320 koji je pogodilo nekoliko gelera. Prema riječima Pere Jerkovića, oca vlasnika pansiona, u pansionu su te noći odsjeli mnogobrojni gosti, uglavnom hodočasnici iz Italije, a svi su pretrpjeli šok. On je rekao da je te noći kod njih prespavala skupina od 30-tak hodočasnika koji su upravo autobusom stigli iz Italije. Nitko od gostiju, pa ni sam vlasnik, nisu vidjeli bombaša u akciji. Pero Jerković je kazao da ga je detonacija trgnula iz dubokog sna te da tu noć više nije zaspao. Jedan od gelera je probio prozor na susjednoj obiteljskoj kući te je uletio u jednu od soba. Vlasnik kuće nam je rekao da ga je probudio zvuk pucanja stakala. “Trgnulo me iz kreveta, a kada sam se ustao vidio sam da je razbijeno prozorsko staklo u sobi”, kazao je on.

Informacije za istragu

O motivima bombaškog napada nitko nije želio nagađati, a susjedi i vlasnikov otac su govorili kako ne znaju zašto bi netko bacio bombu pred pansion. Jedan od susjeda je naveo kako on vjeruje da je bombaš noć ranije “izviđao situaciju”. “Prethodne noći sam čuo lavež svog psa. Pas je inače miran po noći, a naučen je da laje kada netko nepoznat dolazi pred vrata”, rekao nam je susjed. Policija je jučer cijelo jutro obavljala očevid da bi se utvrdila vrsta eksploziva, a kriminalistički istražitelji su tijekom jučerašnjeg dana ispitali vlasnika pansiona kako bi došli do informacija važnih za istragu.

dnevni-list.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi