RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Bošnjaci se masovno iz Mostara "sele" u Stolac samo zbog izbora

Napisano 22.08.2016. 20:33

Veliki broj građana Mostara počeo je mijenjati prebivalište u korist Stoca, kako bi svoju „građansku“ dužnost tamo ispunio. Samo u zadnje vrijeme s područja Mostara u Stolac se prijavilo 90-100 osoba, uglavnom bošnjačke nacionalnosti, saznaje Dnevni list iz policijskih izvora.

Sukladno važećim zakonskim rješenjima za promjenu prebivališta dovoljno je imati nekretninu na području grada u kojem se prijavljujte, ili da vas kao stanara prijavi stanodavac, a kako su uslijed ratnih migracija brojni Bošnjaci iz Stoca naselili Mostar i okolicu, oni većinom u gradu na Bregavi posjeduju i nekretnine, te im promjena prebivališta nije nikakav problem.

U stolačkom HDZ-u za Dnevni list kažu da nemaju informaciju o gore navedenim prijavama, no da će, ukoliko se one potvrde točnima, blagovremeno i reagirati. Poručili su pak da je HDZ BiH u gradu na Bregavi nepobjediv.

Podsjetimo, ove godine na lokalnim izborima u Stocu prvi put zajednički nastupa nekoliko bošnjačkih stranaka u okviru Inicijative za Stolac.

Kandidat koalicije SDA, SDP i SBB za načelnika Stoca Salmir Kaplan (SDA) upitan ima li informacije o pojačanim prijavama Bošnjaka iz Mostara u Stolac Kaplan je Dnevnom listu kazao da nema.

Kaplan ističe i da tu nije ništa sporno i da je i osobno pozivao ljude koji su porijeklom iz Stoca da se prijave i glasuju na predstojećim lokalnim izborima, a da ne zna odazivaju li se. Međutim, navodi kako da je čuo da ima prijava Hrvata u Stolac iz drugih općina. no, tomu u prilog ne govore policijske evidencije.

Dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi