RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Božićni prijem kod Čovića: Brinuti o najugroženijima

Napisano 18.12.2014. 20:38
Božićni prijem kod Čovića

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović upriličio je večeras u zgradi Parlamentarne skupštine BiH prijem povodom najradosnijeg katoličkog blagdana rođenja Isusa Krista - Božića.

Na prijemu se okupio veliki broj predstavnika političkog života svih razina vlasti u BiH, najviši vjerski predstavnici te predstavnici vojnog, društvenog, gospodarskog i kulturnog života u BiH i diplomatskog kora u našoj zemlji. Čović je iskazao želju da i ovaj Božić, blagdan ljubavi, radosti i obiteljske topline, dopre do sviju onih kojima je pomoć potrebna.

- Svjesni da ove božičine blagdane dočekujemo s mnoštvom najrazličitijih neizvjesnosti i iščekivanja za veliki broj ljudi diljem svijeta, želimo iskazati bliskost prema bratu čovjeku, rekao je hrvatski član Predsjedništva BiH nazočnima.

Naše suosjećanje, dodao je, osobito se mora osjetiti u našoj domovini BiH, prema svima onima koji sa strepnjom dočekuju novi dan, prema svima onima koji su unesrećeni nefunkcioniranjem vlasti u BiH, kao i prema svima onima koji su osjetili snagu prirodnih katastrofa izazvanih poplavama i klizištima.

- Kako sam vas večeras i pozdravio u ime novoizabranih predstavnika vlasti, i u ovoj noći moramo jasno naznačiti našu obvezu prema svima narodima i građanima naše zemlje. Obvezu da što prije uspostavimo izvršnu vlast koja će raditi za dobro svakog čovjeka. Koja će ekonomski pokrenuti BiH, koja će pokazati najviši stupanj socijalne osjetljivosti prema onima kojima je pomoć potrebna, dodao je Čović.

Kada je, otkrio je, ovaj tjedan pohodio Vatikan i razgovarao sa Svetim Ocem, papom Franjom, dobio je jasnu poruku i blagoslov.

- Sveti Otac mi je jasno kazao: brinite o onima najugroženijima, brinite i osigurajte radna mjesta za mlade kako ne bi napuštali vašu lijepu zemlju... moliti ću se za vas da uspijete. Zar možemo dobiti veće nadahnuće i izvor nove snage kako bi predano radili na ostvarenju ovog svetog cilja, upravo u ovom božićnom ozračju, kazao je Čović.

Uz želje za čestit Božić i sretnu Novu godinu, Čović je poželio da mir blagostanje, radost i ljubav postanu dostižan cilj za sve nas.

Dnevnik.ba


Nema komentara

Anketa

Ustavi