RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Britanski vojnici u BiH zbog mogućih nemira

Napisano 24.07.2014. 15:23
Britanski vojnici u BiH zbog mogućih nemira

Iz EUFOR-a su rekli da su to vozila na terenu kojima upravlja britanska vojska, a nazivaju se "Šakal" i "Kojot". Međutim, na službenoj stranici Vlade Velike Britanije navodi se da su vozila u BiH stigla u slučaju potrebe za očuvanje reda tijekom listopadskih izbora, piše klix.ba.

"Radi se o vojnim vozilima za sve vrste terena koja mogu imati veliki broj namjena. Nedavno su korištena u Afganistanu, ali će se svakako koristiti i ubuduće u bilo kom području gdje budu potrebna", izjavila je za Klix.ba glasnogovornica EUFOR-a Alice Williams - Allden.

Dodala je da u BiH vozila nisu specijalno instruirana, nego se koriste kao standardno prijevozno sredstvo britanskih jedinica.

"Vojnici nose zaštitne kacige i oklop kako bi se zadovoljili zdravstveni i sigurnosni zakoni, jer su vozila otvorena", dodala je Williams - Allden za klix.ba.

Postoje različite vrste ovakvih vozila kao što su Panter, Šakal, Kojot i kran, a ovakvih vozila je u BiH ukupno 24.

Naime, na službenoj stranici Vlade Velike Britanije se navodi da u BiH uoči listopadskih izbora stiže 100 vojnika kao i više oklopnih vozila, s ciljem očuvanja mira i stabilnosti u našoj zemlji.

Kako je navedeno, britanske trupe trebaju pomoći u nadziranju i sprečavanju građanskih nemira te će u BiH ostati najmanje šest mjeseci.


Nema komentara

Anketa

Ustavi