RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Brojni infrastrukturni projekti: Evo što se sve gradi i što će se graditi u gradu na Neretvi

Napisano 24.10.2016. 20:08

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić najavio je realizaciju brojnih infrastrukturnih projekata u Mostaru. Nakon što je proteklih dana za promet otvoren novoizgrađeni kružni tok u naselju centar II, čime je ovaj dio grada zablistao, pred završetkom je i prvi dio projekta izgradnje kolektora oborinskih voda, koji će u budućnosti spriječiti da se gradske ulice čim padne kiša pretvaraju u rijeke, javlja Hrvatski Medijski Servis.

 

Izgradnja kolektora i pročišćača

Podsjetimo vrijednost kompletnih radova na izgradnji kolektora oborinskih voda i pročistača otpadnih voda je 130 milijuna KM, a nastaviti će sve do sredine 2018. godine.

Sredinom ovog mjeseca nastavljeni su radovi na izgradnji glavnih kanalizacijskih kolektora Grada Mostara, koji bi trebali biti okončani za godinu dana. Vrijednost ugovora iznosi 9.096.204,15 KM, a projekt će se financirati kreditom Europske investicijske banke.

 

Most preko Neretve i cesta kroz S. logor

U tijeku su i završni radovi na mostu koji vodi od vrha Avenije do Sjevernog logora, koji bi trebao nositi ime po čuvenom mostarskom arhitekti Vladi Smoljanu. Vrijednost radova iznosi 524.238,16 KM. Sredstva su osigurana od strane Vlade FBiH putem programa “GSM-licence”. Okončanje radova očekuje se do konca godine čime će most biti u potpunosti završen. Nastavit će se i radovi na izgradnji prometnice od ovog mosta, kroz Sjeverni logor do spoja s cestom za Sarajevo  Ulica M. Tita), a vrijednost radova iznosi 1.916.151,58 KM. Radovi obuhvaćaju izgradnju četiri prometne trake (bez asfalta), oborinsku odvodnju te pješački podvožnjak. Radovima je obuhvaćena i izgradnja priključka na ul.M.Tita, gdje će biti izgrađen kružni tok. Sredstva su osigurana od strane Vlade FBiH putem programa “GSM-licence” te iz proračuna Grada Mostara.

 

Rekonstrukcija Titove, kralja Tomislava i Fejićeve

Također kreću i radovi na rekonstrukciji Titove ulice. Vrijednost radova iznosi 516.150,29 KM. Radovi obuhvaćaju rekonstrukciju prometne trake i nogostupa u ulici M. Tita na potezu od Autobusne stanice do Zalika. U kampusu je planirana sanacija prometnih traka i navlačenje asfaltnog zastora na glavnim prometnicama, a sredstva su osigurana iz proračuna Grada Mostara.

 

Također pred završetkom je i rekonstrukcija nogostupa u Ulici kralja Tomislava od križanja sa Ulicom Kralja Petra Krešimira do križanja sa Ulicom kralja Zvonimira, a vrijednost projekta je 160 000 KM.

Također u tijeku je jedan od najvećih, ako ne i najveći projekt u Mostaru u ovoj godini- rekonstrukciji ulice Braće Fejića. Riječ je o šetalištu i glavnoj trgovačkoj ulici u istočnom dijelu grada, koja od Trga Musala vodi do stare gradske jezgre i Starog mosta. Ovaj projekt vrijedan je devet milijuna KM, a investitor je Grad Mostar. U tijeku je etapa Tri koja je otpočela 1.rujna kako bi se izbjegli radovi u turističkoj sezoni.  U ovoj etapi izvodit se radovi na relaciji od Male Tepe do Solakovića sokaka.

 

Četiri trake od Gimnazije do Ere

Gradonačelnik Bešlić obećao je kako će Grad posebno radit na dovršetku izgradnje južne obilaznice, čime bi se promet teretnih vozila izmjestio iz Mostara, te kako će nastojati ostvariti projekt četiri prometna traka od Španjolskog trga do hotela Ero.


Nema komentara

Anketa

Ustavi