RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Bukvarević: Proces revizije branitelja i invalida 90 posto završen

Napisano 24.11.2015. 19:01

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida obrambenooslobodilačkog rata Salko Bukvarević izjavio je da je proces revizije zakonitosti korištenja prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite 90 posto završen.

Bukvarević je na konferenciji za novinare kazao da je namjera da se u narednoj godini okonča prva faza, koja uključuje pregledavanje papirologije.

Tijekom 2017. godine trebala bi biti završena, dodaje, druga faza, u kojoj će ratni vojni invalidi ići na liječničke komisije.  Istaknuo je da je Zakon o reviziji jasno precizirao kako se provode određene procedure.

- Zakonske procedure se nastavljaju u smislu da pregledamo i ovaj preostali dio ratnih vojnih invalida, obitelji poginulih, korisnika povoljnijih mirovina, kaže Bukvarević.

Navodeći da je u proteklom razdoblju proces revizije vraćen u zakonske okvire, odnosno da su imenovani timovi za kontrolu revizije i koordinaciju revizije kazao je da je trenutno sedam timova za kontrolu na terenu. To je provedeno jer, ističe, imenovanje timova za kontrolu nije rađeno u skladu s pravilnicima.

- Tako smo promijenili pravilnike o imenovanju tih timova to jest uskladili ih sa zakonom. Također, promijenjen je pravilnik o medicinskom vještačenju gdje smo izašli ususret, prije svega, ratnim vojnim invalidima koji su bili zatočeni u logorima, kao i onima koji su bili u zoni za koju je Međunarodni sud iz Haaga proglasio da je učinjen genocid, rekao je Bukvarević, prenosi Fena. Izrazio je želju da svaki branitelj bude pravedno pregledan i da ga ocijeni nadležna komisija u skladu sa zakonom.

- Naše opredjeljenje jeste da nam u ovom procesu pomognu sve braniteljske organizacije da ga što mirnije privedemo kraju i to s opravdanim zahtjevom braniteljskih organizacija - da su branitelji peti ili šesti put revidirani, a da sve druge kategorije koje koriste proračun do sada nisu bile revidirane niti jedan put. Smatramo da je dosta revizija za branitelje i da se nakon ove revizije to ne bi smjelo više događati, naglasio je Bukvarević.  


Nema komentara

Anketa

Ustavi