RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čapljina: Održana glavna rasprava u predmetu ”Kaplan i ostali”

Napisano 17.10.2017. 22:53

Nakon dvije odgode, u Općinskom sudu u Čapljini održana je glavna rasprava u slučaju Kaplan i ostali, odnosno, u postupku koji se pred tim sudom vodi zbog događaja koji su se dogodili na dan općinskih izbora u Stocu 2. listopada 2016. godine.

Glavna rasprava počela je izvođenjem svjedoka optužbe i unakrsnim ispitivanjem: Melihe Kapor, članice Općinskog izbornog povjerenstva, te policajaca Dževada Gerina, Laze Mustapića, Admira Kaplana i Svetomira Solde. Njih petero opisalo je što se na dva biračka mjesta dogodilo, kako je došlo do prekida izbornoga procesa u Stocu i napada na člana biračkog odbora Marija Raguža.

Inače, optuženi Salmir Kaplan, Ahmed Ljubović i Demir Mahmutćehajić terete se za uništenje izbornih isprava, sprječavanje službene osobe u obavljanju službenih radnji, kao i za oštećenje tuđe stvari. ”Kaplan i Ljubović opterećeni su još i za kazneno djelo laka tjelesna ozljeda iz člana 173 stavak 1, a Salmir Kaplan i za kazneno djelo teška tjelesna ozljeda”, navela je predsjednica Općinskoga suda u Čapljini Zdenka Filipović.

Županijsko tužiteljstvo u Mostaru protiv Kaplana i ostalih optužnicu je podignulo u 11. studenoga prošle godine, a potvrdilo desetak dana kasnije. Iz predmeta je izdvojen Nihad Bajramović, koji je, FTV doznaje, sredinom prošloga mjeseca imao ročište radi razmatranja sporazuma o priznanju krivnje. Tek nakon što Tužiteljstvo završi s izvođenjem svjedoka i materijalnih dokaza, braniteljski tim optuženih će iznijeti svoj plan obrane. ”

Obrana je uvijek optimistična.

Nadamo se da ćemo dokazati da su optuženi nevini, odnosno, da Tužiteljstvo neće uspjeti dokazati da su optuženi počinili kaznena djela koja im se stavljaju na teret”, poručio je vođa braniteljskog tima optuženih Sanel Nezirić. Glavna rasprava s novih pet svjedoka bit će nastavljena 2. studenog u 11 sati.


Nema komentara

Anketa

Ustavi