RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čavara: Aktualna vlast nema parlamentarni kapacitet ukinuti županije, njihove su namjere čisto politikanske

Napisano 26.08.2014. 23:03
Marinko Čavara

“Aktualna vlast u Federaciji BiH nema parlamentarni kapacitet ukinuti županije. Njihove su namjere čisto politikanske, nisu utemeljene u želji da nam svima bude bolje, nego u političkim interesima SDP-a odnosno bošnjačkog korpusa”.

Ovo je komentirajući izjavu premijera F BiH Nermina Nikšića da “Federacija BiH ne može financijski opstati i da zato treba ukinuti kantone”, za Hrvatski Medijski Servis izjavio predsjednik Kluba zastupnika HDZ BiH u Zastupničkom domu Parlamenta F BiH Marinko Čavara.

Čavara kaže kako je upravo aktualna federalna vlast, koja je kako je rekao, na revulucionaran način uspostavljena kršenjem Ustava i zakona Federaciju dovela pred financijski kolaps, dajući svojim podobnicima stotine milijuna maraka.

Premijer BPŽ Goražde Emir Frašto, nakon današnjeg sastanka s Nikšićem izjavio je da se trend razvoja te županije nastavlja, te da su ove godine vrlo zadovoljni doznakama iz federalnog proračuna jer, kako je rekao, nikad za prvih šest mjeseci nije više prebačeno iz federalnog u županijski proračun.

Čavara kaže kako aktualna vlast u F BiH zakonskim riješenjima uzurpira nadležnosti županija, a onda pojedinim županijama, kao što je Bosansko-podrinjska, koji se jedina od županija s bošnjačkom većinom protivio ukidanju županija u F BiH, doznačuje enormne iznose iz Federalnog proračuna.

- I naravno novce dobijaju one županije gdje su njihovi stranački prijatelji na vlasti. Sve je jasno da jasnije ne može biti. Na žalost mediji to ne prenose da oni koji su sinonimi kriminala i korupcije i nepotizma u Federaciji BiH, da bi prikrili to stanje onda šire neke političke priče koje su nemoguće. To jasno govori da ova vlast želi pod svaku cijenu i obmanama i prevarama ostati na pozicijama, što mislim da je nemoguće, jer toliko nepismen i neinformiranih građana i naroda u BiH nema, kazao je Ćavara za HMS.

Ćavara kaže kako se Federacija ne može reformirati na način kako to namjerava Nikšić i SDP, već tako da se izjednače prava svih građana i konstitutivnih naroda, što zagovara koalicija stranaka članica Hrvatskog narodnog sabora koju predvodi HDZ BiH.

- Naš prijedlog su četiri administrativno-teritorijalne jedinice od kojih bi jedna bila s hrvatskom većinom. I da se onda više ne bavimo problemima konstitutivnih naroda i građana nego da stvaramo uvjete za bolji gospodarski život, za više posla i da se uspostavi pravna država koja će onemogućiti korupciju i kriminal što donosi nesreću svim građanima u BiH, kazao je Ćavra za Hrvatski Medijski Servis.

On vjeruje kako će predstojeći izbori razotkriti prevaru.

-Mislim da svi građani vide da su prevareni, vide kako žive nakon ove vlasti nezakonite i neustavne. Najžalosnije je to što to vide i ovi koji su doživjeli prirodnu nesreću, jer nova vlast ni nakon tri mjeseca ništa nije učinila da im pomogne već je pojedinačno nastojala napraviti stranačku promidžbu pred izbore na štetu drugih stranaka.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi