RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čavara: HNS će imati mjesto u rukovodstvu Parlamenta

Napisano 20.11.2014. 10:19
Marinko Čavara

Konstituirajuća sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH u novom sazivu bit će održana 2. prosinca, odlučeno je jučer na sjednici pripremnog kolegija tog doma. Prema utvrđenom prijedlogu dnevnog reda, na sjednici će se pristupiti izboru radnih tijela, verifikaciji mandata i izboru rukovodstva Zastupničkog doma federalnog Parlamenta.

Kako je nakon jučerašnje sjednice novinarima kazao glavni tajnik SDA Amir Zukić, konstituirajuća sjednica Zastupničkog doma sazvana je u okviru zakonskog roka od 20 dana od objavljivanja potvrđenih rezultata općih izbora u BiH, kako je to definirano Izbornim zakonom BiH. “Pripremna sjednica održana je u konstruktivnom ozračju i smatram da ćemo do 2. prosinca završiti sve potrebne radnje koje prethode konstituirajućoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH”, istaknuo je Zukić.

Na upit u vezi s postojanjem parlamentarne većine na federalnoj razini, Zukić je kazao kako dogovori političkih stranaka koje će činiti vlast i na razini države BiH, Federacije BiH i županija idu dobrim smjerom, te kako postoji realna mogućnost da se na sjednici 2. prosinca izabere i rukovodstvo Parlamenta.

Optimizam u pogledu dogovora u vezi s parlamentarnom većinom iskazao je i dopredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara, uz očekivanje da će do konstituirajuće sjednice biti precizirani detalji na tom planu, te da će se dotad iskristalizirati prijedlozi za predsjedatelja i dopredsjedatelja Zastupničkog doma.

“Sukladno rezultatu i dogovoru o formiranju vlasti, očekujem da će i HDZ BiH, odnosno koalicija HNS-a imati jedno od mjesta u rukovodstvu Parlamenta”, rekao je Čavara.

 

Večernji list


Nema komentara

Anketa

Ustavi