RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čavara od Ustavnog suda FBiH zatražio odgovor u vezi sa smjenom Vlade FBiH

Napisano 27.02.2015. 08:31
Marinko Čavara

Predsjednik F BiH Marinko Čavara u četvrtak je zatražio od Ustavnog suda FBiH informaciju o tome u kojoj fazi rješavanja se nalazi zahtjev za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa protiv smjene Vlade FBiH od 15. veljače 2013. godine, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Podsjetimo, Zastupnički dom Parlamenta FBiH je 12. veljače 2013. godine donio Odluku o izglasavanju nepovjerenja Vladi FBiH.

Dom naroda Parlamenta FBiH je 15. veljače 2013. godine u postupku većinskog glasovanja s 38 glasova za donio Odluku o smjeni Vlade FBiH „izabrane“ 17. ožujka 2011. godine. Obzirom da je na ovu Odluku Klub Bošnjaka tražio izjašnjavanje po pravilu odlučivanja o vitalnom nacionalnom interesu, Odluka o smjeni Vlade FBiH nije stupila na snagu.

Imajući u vidu značaj ovih Odluka oba Doma, a obzirom da je konstituirano Vijeće za zaštitu vitalnih interesa Ustavnog suda FBiH u lipnju 2014. godine, predsjednik FBiH Marinko Čavara zatražio je od Ustavnog suda FBiH informaciju u kojoj fazi rješavanja se nalazi zahtjev za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa protiv smjene Vlade FBiH, priopćeno je iz ureda predsjednika FBiH.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi