RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čavara: Problem BiH su nesavršeni međunarodni sporazumi mijenjani odlukama visokih predstavnika

Napisano 25.05.2017. 23:18

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio je u posjetu visoko izaslanstvo Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe, koje su predvodili potpredsjednik Kongresa Anders Knape, predsjedavajući Nadzornog odbora Leen Verbeek i izvjestitelj lokalnih izbora u BiH Stewart Dickson.

Posjet je upriličen u okviru dijaloga nakon lokanih izbora te implementacije mehanizama Kongresa za procjenu situacije lokalne i regionalne demokracije u zemljama članicama, priopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH.

Razgovaralo se o političkim prilikama u Federaciji BiH, s naglaskom na situaciju vezanu za Grad Mostar.

Članovi izaslanstva istaknuli su da je cilj njihove posjete susret s lokalnim vlastima nakon lokalnih izbora 2016. te da je Kongres spreman pružiti savjete i pomoć u funkcioniranju lokalne demokracije u Federaciji BiH.

Predsjednik Federacije BiH iskazao je zadovoljstvo zbog korektnosti Izvješća o lokalnim izborima 2016. koje je Komisija podnijela te upoznao izaslanstvo s ovlastima predsjednika Federacije BiH i s funkcioniranjem vlasti u Federaciji BiH.

Istaknuo je kako u funkcioniranju Bosne i Hercegovine veliki problem čine nesavršeni međunarodni sporazumi koji su još i mijenjani odlukama visokih predstavnika.

- Za europski put Bosne i Hercegovine važna je izmjena Izbornog zakona kako bi svaki konstitutivni narod birao svoje predstavnike kako je to ustavom određeno. Euroatlantske integracije su cilj koji želimo ostvariti, zato je potrebno stvoriti ambijent u kojem neće biti moguće voditi 'alibi politiku' u BiH, nego politiku dogovora i napretka - istaknuo je Čavara.


Nema komentara

Anketa

Ustavi