RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čelnici HDZ-a BiH i HNS-a BiH odali počast poginulim pripadnicima HVO-a Sarajevo

Napisano 30.10.2014. 09:34
Čelnici HDZ-a BiH i HNS-a BiH odali počast poginulim pripadnicima HVO-a Sarajevo

Povodom blagdana Svih Svetih i Dušnog dana, visoko izaslanstvo HDZ-a i HNS-a BiH, predvođeno zamjenikom predsjednika HDZ-a BiH Nikolom Lovrinovićem, na katoličkom groblju sv. Josip u Sarajevu polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odalo je počast poginulim pripadnicima HVO-a Sarajevo, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

U izaslanstvu su bili dopredsjednica HDZ-a BiH i zastupnica u Domu naroda Parlamenta BiH Borjana Krišto, dopredsjednik HDZ-a BiH i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Marinko Čavara i predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora BiH i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Božo Ljubić.

U izjavi za medije, zamjenik predsjednika HDZ-a BiH Nikola Lovrinović podsjetio je na katoličku tradiciju gdje se 1. i 2. studenog obilježavaju kao dani spomena na mrtve.

“To je ne samo tradicija, već i obveza onima koji su vjernici. Svake godine, i ovdje i diljem BiH, posjećujemo naša groblja, naše najmilije s kojima smo dijelili ovozemaljski život i sjećamo se njih, njihovih života i svega dobrog što su činili za nas”, kazao je Lovrinović.

On je istaknuo da poginuli branitelji i njihove obitelji svakako zaslužuju poseban pijetet.

“U razdoblju koje slijedi, učinit ćemo sve kako bi se poboljšala kvaliteta života hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji”, naglasio je Lovrinović.

Nakon polaganja vijenaca, u crkvi sv. Ćirila i Metoda služena je sv. Misa zadušnica.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi